Δεκαετία του 1910. Το «αμπάρωμα» μέσα στο σπίτι ήταν συνηθισμένο φαινόμενο για τις γυναίκες, αλλά και μια πράξη αυταρχισμού. Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους είχε ξεκινήσει και σύντομα οι σύζυγοι απέκτησαν περισσότερες ελευθερίες
Η συντηρητική κοινωνία προσπαθούσε να αλλάξει και όταν ο σύζυγός έλειπε, πολλές χειραφετημένες γυναίκες της εποχής έπαιρναν οι ίδιες τα ηνία του σπιτιού και δεν περιορίζονταν στις οικιακές εργασίες.
Διεκδίκησαν και απέκτησαν πρόσβαση στη διασκέδαση, τα νυχτερινά κέντρα και ακολουθούσαν τη μόδα των Παρισίων, όπως την έβλεπαν στα περιοδικά. Από το 1871 έως το 1914, που ξέσπασε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.
Διαβάστε περισσότερα στο mixanitouxronou.gr.
- Καίτη Γαρμπή: «Πετσόκοψε» με τον πιο επικό τρόπο το viral φίλτρο του Instagram για τα '80s
- Τανάγρα: H στιγμή που το Phantom φλέγεται στον αέρα - Οι τελευταίες κουβέντες από τον Πύργο Ελέγχου
- Ο τραυματισμός που ξορκίζουν οι αθλητές: Τι σημαίνει πραγματικά η ρήξη χιαστού
- Ο διάλογος που δεν περιμέναμε ποτέ: Η Τούνη απαντά στον Μητσοτάκη με... σκόρδα και AI
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.