Για τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ στον Κορινθιακό κόλπο, ο οποίος σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 27/5 και έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική, μίλησε στην εκπομπή «Live News» ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Ο σεισμολόγος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, εξήγησε πως τα πιθανά σενάρια για την εξέλιξη του φαινομένου είναι τρία.
«Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου σεισμού – 15 ώρες μετά – δεν έχουν επακολουθήσει μετασεισμοί παρά μόνο δυο πάρα πολύ μικροί με μέγεθος κάτω από το 1. Αυτό δημιουργεί έναν προβληματισμό, μία επιφυλακτικότητα και θα έλεγα ότι τώρα βρισκόμαστε στα χέρια της φύσης.
Η φύση αναμένουμε να μας εφοδιάσει με περισσότερα στοιχεία τις επόμενες ώρες και τις επόμενες μία με δύο ημέρες για να μπορέσουμε να δούμε αν έχουμε μία φυσιολογική εξέλιξη με την μετασεισμική ακολουθία – αν υπάρξει – ή αν έχουμε έναν σεισμό μόνο του ο οποίος θα περάσει έτσι χωρίς καμία συνέχεια.
Ή το τρίτο ενδεχόμενο, ο σεισμός αυτός να είναι ένας προσεισμός που προδικάζει ίσως άλλη σεισμική δραστηριότητα στο μέλλον. Περιμένουμε να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία.
Στη συγκεκριμένη εστία έγινε πολύ ισχυρός σεισμός με μέγεθος 5,9, το 1992. Άρα έχουμε μια σημαντική οροφή για τα αναμενόμενα μεγέθη.
Όμως τον Οκτώβριο του 2022 πάλι στην ίδια περιοχή είχαμε παρόμοιο μέγεθος όπου και πάλι δεν είχαμε μετασεισμούς. Είχαμε μόνο δύο πολύ μικρούς. Άρα είναι μια δύσκολη περίπτωση».
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
- Γιατί και πώς ο Ιωαννίδης ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο – Η «σκληρή» χούντα, η CIA και ο «Αττίλας»
- Τραμπ για Ιράν: «Δείτε τι θα συμβεί σήμερα σε αυτούς τους τρελούς αλήτες»
- Νεκρός 20χρονος στη Θεσσαλονίκη: Τον μαχαίρωσαν και πέθανε στο νοσοκομείο - Εξετάζεται οπαδικό κίνητρο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.