Μενού
peripoliko
  • Α-
  • Α+

Νεότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσον αφορά στο κύκλωμα που έκανε απάτες υποσχόμενο να λειτουργήσει συμβουλευτικά για την ένταξη των θυμάτων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Έχουν συλληφθεί δύο άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός. 

Ο αστυνομικός, ο οποίος έχει βαθμό αρχιφύλακα, είχε αναλάβει να επικοινωνεί με τα θύματα, τα οποία προσελκύονταν από ψευδείς αγγελίες στο διαδίκτυο, και πληρωνόταν ανάλογα με τα χρήματα που πείθονταν να δώσουν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Δήλωνε πως είναι οικονομολόγος. 

Κατά την ίδια πηγή, ο ένστολος έκανε τηλεφωνήματα ακόμα και εν ώρα υπηρεσίας.

Οι διάλογοι που «καίνε» τον αστυνομικό

Ο τηλεοπτικός σταθμός δημοσιεύει διαλόγους που είχε ο αστυνομικός με έναν «πελάτη», αλλά και με τον 54χρονο ιδιώτη, ο οποίος συνελήφθη για την ίδια υπόθεση.

«Είμαι ο Κωνσταντίνος Μιχελάκης (σ.σ. πρόκειται για το όνομα που χρησιμοποιούσε), σας έχω καλέσει από την εταιρεία. Είμαστε οικονομολόγοι - δικηγόροι. Μας είχατε βρει από μία διαφήμιση σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Εμείς είμαστε πολύ επαγγελματίες στο συγκεκριμένο κομμάτι» έλεγε ο 34χρονος.

Ο διάλογος με τον συνεργό του είχε ως εξής:

Ιδιώτης: Έχουμε καμία συνάντηση αύριο;

Αστυνομικός: Έναν πελάτη που θα του στείλω αύριο σύμβαση και θα κάνει επιτόπου. Θα μας βάλει λεφτά.

Τουλάχιστον 8 τα θύματα του κυκλώματος

Από τις έως τώρα πληροφορίες προκύπτει πως το κύκλωμα είχε αποσπάσει χρήματα από τουλάχιστον 8 θύματα, μεταξύ των οποίων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, ιδιοκτήτης εταιρείας τροφίμων στη Χαλκίδα τους είχε δώσει 30.000 ευρώ, ενώ ιδιοκτήτρια εταιρείας καθαρισμού στο Ηράκλειο 7.500. 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι σε βάρος του αστυνομικού διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ, παράλληλα, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

 

 

Πώς δρούσαν

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ο ιδιώτης διεύθυνε την εταιρεία με έδρα στην Αθήνα έχοντας αναρτήσει ηλεκτρονική φόρμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προσελκύσει πελάτες ενώ ο αστυνομικός, ο οποίος απέκρυπτε τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του, παρουσιαζόταν ως οικονομολόγος - δικηγόρος πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις με τους πελάτες ακόμα και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Αφού έπειθαν τα θύματά τους, ζητούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, συνάπτοντας σχετική σύμβαση ανάληψης της διαδικασίας, ενώ δεν προέβαιναν στις ενέργειες που είχαν συμφωνήσει.

Μάλιστα, ο αστυνομικός, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την υψηλή αμοιβή που ζητούσε, παρουσίαζε ότι η εταιρεία ιδιοκτησίας του συγκατηγορούμενού του, παρέχει «premium» υπηρεσίες, αποκομίζοντας έτσι αρκετά υψηλά χρηματικά ποσά, ενώ ζητούσε ακόμα και κωδικούς taxisnet των θυμάτων, παρότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο για τη διαδικασία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA