Μενού
Εκπρόσωποι αγροτών στο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Εκπρόσωποι αγροτών στο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους των αγροτών, όπου τους ανακοίνωσε νέα μέτρα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Την ίδια ώρα, ανάμεικτες είναι οι πρώτες αντιδράσεις στα ανακοινωθέντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση με τους εκπροσώπους της Επιτροπής μπλόκων ήταν σε ήπιο και καλό κλίμα κατανόησης.

«Είναι αιτήματα που έχουμε φέρει σε όλες τις κυβερνήσεις και τα οποία φέρνουνε κάθε χρόνο» ανέφεραν οι εκπρόσωποι των μπλόκων κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

«Να σας ευχαριστήσω για τις ειλικρινείς τοποθετήσεις σας και την αξιοπρέπεια με την οποία εκφράσατε τα αιτήματά σας. Όπως, επίσης, να επισημάνω ότι οι κινητοποιήσεις σας ήταν λελογισμένες. Αρκετές, όμως, για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτική ηγεσία για ζητήματα με τα οποίοι είστε αντιμέτωποι. Γνωρίζω ότι είστε αντιμέτωποι με αυξημένο κόστος παραγωγής» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτών στα μέτρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτών είναι ανάμεικτες.

Όσον αφορά στο μέτρο για το ρεύμα, θεωρούν πως η τιμή των 9-10 λεπτών για τα πρώτα δύο χρόνια κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για τα επόμενα 8 χρόνια, οι αγρότες έβγαλαν τα κομπιουτεράκια τους ώστε να κάνουν τους υπολογισμούς για το τελικό ποσό της χρέωσης.

Σχετικά με το πετρέλαιο, περίμεναν ότι τα 81 εκατομμύρια ευρώ - παρότι λίγα - θα δίνονταν εφάπαξ, για να έχουν ρευστότητα. 

Τέλος, περίμεναν να ακούσουν κάτι για αφορολόγητο πετρέλαιο από το 2025, κάτι που δεν έγινε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA