Μενού
ΟΛΠ
Ο τερματικός σταθμός οχημάτων στο λιμάνι του Πειραιά | ΟΛΠ
  • Α-
  • Α+

Τη σημασία που έχει η επέκταση του τερματικού σταθμού αυτοκινήτων του ΟΛΠ στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ελκυστικότητας του λιμένα Πειραιά, τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά την τελετή παράδοσης του έργου. Με την ολοκλήρωση του έργου αυξάνεται η συνολική έκταση του σταθμού σε 110.000 τ.μ. και δημιουργείται επιπλέον χώρος εναπόθεσης αυτοκινήτων, με συνολική χωρητικότητα στα 5.100 οχήματα.

«Ο Πειραιάς είναι σήμερα ένα από τα πιο ταχέως αναπτυσσόμενα λιμάνια στον κόσμο. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής και αποτελεί το φυσικό λιμάνι της Αθήνας και την κύρια εμπορευματική πύλη της Ελλάδας. Η γεωγραφική θέση του το καθιστά ζωτικό διαμετακομιστικό, εμπορικό, εφοδιαστικό, τουριστικό και επικοινωνιακό κόμβο. Με τον ΟΛΠ να προσθέτει οικονομική αξία στη χώρα ίση με το 1,56% του ΑΕΠ της», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Η συγκεκριμένη επένδυση, ύψους 20 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβάνεται στις υποχρεωτικές επενδύσεις του ΟΛΠ, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί με το Ελληνικό Δημόσιο. Η επέκταση του Τερματικού Σταθμού Αυτοκινήτων, κατά περίπου 40.000 m2, προς τη βόρεια πλευρά του λιμανιού, αυξάνει τη συνολική έκταση του Σταθμού, και δημιουργεί επιπλέον χώρο εναπόθεσης, συνολικής χωρητικότητας 5.100 αυτοκινήτων. Η συγκεκριμένη επένδυση, για την οποία εργάστηκαν πάνω από 250 άτομα, θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και θα βελτιώσει, περαιτέρω, την ανταγωνιστικότητα και την ελκυστικότητα του λιμανιού, ως κόμβου μεταφόρτωσης, διαμετακόμισης και αποθήκευσης οχημάτων και τροχοφόρων εμπορευμάτων στη Μεσόγειο Θάλασσα, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βόρειο Αφρική».

Χρήστος Σταϊκούρας
O Χρήστος Σταϊκούρας στην τελετή παράδοσης του τερματικού σταθμού οχημάτων του ΟΛΠ | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA