Το πρόγραμμα φωτοβολταϊκών πάρκων της Ολυμπίας Οδού εγκαινίασε στο Κιάτο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας. Πλέον η Ολυμπία Οδός καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών της αναγκών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σε μία επένδυση που ξεπέρασε τα 10 εκατ. ευρώ.
«Το φωτοβολταϊκό πρόγραμμα αποτελείται από 19 φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 10 MWp. Οι μονάδες αυτές έχουν εγκατασταθεί με τρόπο ευφυή και βιώσιμο, αξιοποιώντας στέγαστρα, χώρους στάθμευσης και ανεκμετάλλευτα τμήματα κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, στις περιοχές της Κορινθίας, της Αχαΐας και της Δυτικής Αττικής», δήλωσε ο κ. Δήμας.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συμπλήρωσε ότι το πλέγμα ενεργειακής αυτάρκειας και μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών, το οποίο πέτυχε η Ολυμπία Οδός, αποκτά μεγαλύτερη σημασία γιατί εντός του Ιουλίου θα παραδοθούν σε κυκλοφορία τα πρώτα 65 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου του έργου Πάτρα –Πύργος. «Με την ένταξη του τμήματος Πάτρα – Πύργος, ο αυτοκινητόδρομος θα εκτείνεται σε μήκος 277 χιλιομέτρων, καθιστώντας την Ολυμπία Οδό, τον τρίτο μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας».
- Εξάρχεια: Άγριος ξυλοδαρμός του γιου του Νίκου Ρουσσόπουλου – «Τον χτύπησαν με σιδηρογροθιά»
- Ποια είναι η γυναίκα που έγινε η «λύρα» της Κρήτης και «άλωσε» την εξέδρα του ΟΦΗ
- 30 εκατοστά φούστας: Το χρονικό της πιο παράλογης αστυνομικής καταδίωξης στην Ελλάδα
- Το «Καράβι» του Σεφερλή έριξε τον ανταγωνισμό σε ξέρα - Η τηλεθέαση του Markos by night
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.