Μενού
Μαθητές σε σχολείο πριν τις Πανελλήνιες
Μαθητές περιμένουν να μπουν σε αίθουσα για να δώσουν Πανελλήνιες | EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Προ των πυλών βρίσκονται οι Πανελλήνιες 2024, με το υπουργείο Παιδείας να αναρτά τους πίνακες με τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 ενόψει των εξετάσεων.

Οι τελευταίες ημέρες για τις Πανελλήνιες 2024 πλησιάζουν, οι μαθητές ετοιμάζονται για τις εξετάσεις που θα τους «εξασφαλίσουν» μία θέση στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας και ο εκπαιδευτικός όμιλος «Πουκαμισάς» προσφέρει τις καλύτερες συμβουλές για την αντιμετώπιση του άγχους.

panellinies-exetaseis
Πανελλήνιες Εξετάσεις | Eurokinissi

Ειδικότερα, ο εκπαιδευτικός όμιλος «Πουκαμισάς» σημειώνει πως με τις πέντε παρακάτω συμβουλές θα υπάρξουν και καλύτερα αποτελέσματα στην πρώτη, δύσκολη δοκιμασία που θα κληθούν να «δώσουν» οι μαθητές.

«4 + 1 Tips για καλύτερα αποτελέσματα

  1. Ολοκληρωμένη Επανάληψη Μαθημάτων. Διάθεσε μια ολόκληρη ημέρα για την επανάληψη ενός μαθήματος. Μπορείς να διαβάσεις, να εξετάσεις τις σημειώσεις σου, να λύσεις ασκήσεις και να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου μελετώντας λυμένα θέματα.
  2. Εξάσκηση σε Θέματα Προηγούμενων Ετών. Μπες στο κλίμα των εξετάσεων λύνοντας θέματα προηγούμενων ετών. Η εξάσκηση σε θέματα από προηγούμενα έτη είναι σημαντική για να προσαρμοστείς με το επίπεδο δυσκολίας των εξετάσεων. Έτσι θα είσαι πιο άνετος και προετοιμασμένος κατά τη διάρκεια των πραγματικών εξετάσεων, καθώς γνωρίζεις τι να περιμένεις. Μπορείς να βρεις θέματα Πανελλαδικών εξετάσεων προηγούμενων ετών εδώ.
  3. Διαγωνίσματα στη δομή και στον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των Πανελλαδικών. Διαβάζεις ακόμη περισσότερα θέματα, απαντάς στις ερωτήσεις και στις ασκήσεις και δοκιμάζεις τις γνώσεις σου στη δομή και στον βαθμό δυσκολίας των πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτή η εξάσκηση θα σε βοηθήσει να ενισχύσεις την προετοιμασία σου σε σημαντικά σημεία της ύλης και να εντοπίσεις τις αδυναμίες σου. Διαγωνίσματα για όλους τους προσανατολισμούς μπορείς να βρεις εδώ.
  4. Τι βαθμό θα έβαζες στον εαυτό σου με βάση τις απαντήσεις που έδωσες στα θέματα των προηγούμενων ετών και στα διαγωνίσματα; Ο υπολογισμός της βαθμολογίας σου σε προηγούμενα θέματα και διαγωνίσματα μπορεί να σου δώσει μια ιδέα για την πρόοδό σου και τις πιθανότητές σου στις εξετάσεις. Αυτό μπορεί να είναι καθοριστικό για τις σχολές τις οποίες μπορείς να διεκδικήσεις. Υπολόγισε τους βαθμούς σου και δες τις Σχολές που μπορείς να διεκδικήσεις με τον πιο αξιόπιστο Υπολογιστή Μορίων.
  5. Φρόντισε την Υγεία σου. Ένας καλός ύπνος και μια ξεκούραστη διατροφή είναι σημαντικά για την απόδοσή σου στις εξετάσεις. Επιπλέον, το πρωινό ξύπνημα και μια μικρή βόλτα μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ενέργεια και θετική διάθεση.

Με αυτές τις συμβουλές, μπορείς να διαμορφώσεις ένα πλήρες πρόγραμμα προετοιμασίας που θα σε οδηγήσει σε επιτυχία στις εξετάσεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA