Μενού
Ποδηλάτες στην Πάρνηθα
Στιγμιότυπο από ποδηλατική πορεία στην Πάρνηθα | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Βασίλης Σφακιακόπουλος, επικεφαλής της οργάνωσης «VA Saving his Hood» που ήταν μεταξύ των μελών, τα οποία δέχθηκαν επίθεση στην Πάρνηθα κατά τη διάρκεια δράστης για τον καθαρισμό του βουνού, μίλησε στο Mega για το χρονικό.

«Ήμασταν μισή ώρα από κατοικημένη περιοχή. Αυτό που μάθαμε είναι ότι γενικά δραστηριοποιούνται διάφορα κακοποιά στοιχεία που είναι προέκταση της ευρύτερης περιοχής. Μπαίνουν μέσα στο δάσος για διακίνηση είτε για άλλους λόγους» είπε για την επίθεση στην Πάρνηθα

«Αυτό που έχει συμβεί είναι ανεπανάληπτο για εμάς, βρεθήκαμε όντως με σκοπό να καθαρίσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτια πό Δερβενοχώρια μέχρι την Ανάβυσσο. Ήταν μία τριήμερη αποστολή με σκοπό να βγάλουμε προς τα έξω τη σχέση των απορριμάτων με τις πυρκαγιές» συνέχισε ο εθελοντής για την επίθεση στην Πάρνηθα.

«Στο πλαίσιο αυτό τέσσερις φίλοι ξεμείναμε στο βουνό καθώς πέρασε η ώρα από τα πολλά σκουπίδια που μαζεύαμε και επιλέξαμε να διανυκτερεύσουμε στην Κρύα Πηγή Φυλής. Πού να το περιμέναμε ότι κάποιες ώρες μετά θα βρισκόμασταν σε νοσοκομείο» πρόσθεσε για τα όσα έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Βασίλης Κικίλιας: Θα τιμωρηθεί σκληρά αυτή η εγκληματική ενέργεια

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως δεν θα επιδείξουμε καμία ανοχή» και τόνισε πως το κράτος θα κάνει τα πάντα για να τιμωρηθούν οι ένοχοι. 

Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια: 

«Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσουν την απρόκλητη επίθεση από μια ομάδα άνανδρων νεαρών εναντίον εθελοντών μας χτες στη Δυτική Πάρνηθα που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους. 

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το κράτος, Διωκτικές Αρχές και Πολιτική Προστασία, θα κάνουν τα πάντα για να τιμωρηθεί σκληρά αυτή η εγκληματική ενέργεια σε βάρος συμπολιτών μας που με αυταπάρνηση, με τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της προσφοράς, αγωνίζονται να προστατέψουν όλους εμάς, τη φύση και την πατρίδα μας. 

Είμαστε στο πλευρό τους και ευχόμαστε από καρδιάς ταχεία ανάρρωση. 

Ας το γνωρίζουν όλοι: Δεν θα επιδείξουμε καμία ανοχή». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA