Μενού
tempi
Συντρίμμια στα Τέμπη | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η εισαγγελέας εφετών Λάρισας έκανε δεκτή την προσφυγή του Παύλου Ασλανίδη, πατέρα θύματος στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κατά της απορριπτικής απόφασης από την εισαγγελέα πρωτοδικών.

Η παραπάνω απόφαση αναμένεται να δώσει νέα τροπή στη δικαστική διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η προσφυγή θα διαβιβαστεί στον Άρειο Πάγο και στη συνέχεια στη Βουλή, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Η μήνυση στρεφόταν εις βάρος του υφυπουργού Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστου Τριαντόπουλου, του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, και της πρώην υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

«Τη μήνυση, την πρώτη φορά, την είχε απορρίψει η πρώτη εισαγγελέας, δεν βρήκε καμία παράβαση από τα συγκεκριμένα άτομα και ούτε καν την έστειλε στον Άρειο Πάγο όπως όφειλε. Με λίγα λόγια, πήγε να τη βάλει στο συρτάρι», είπε στο Mega ο Παύλος Ασλανίδης.

«Με δικαίωσε ο Άρειος Πάγος»

«Εγώ έκανα ένσταση κατά της απόφασης αυτής και την επόμενη ημέρα βγήκε και ο Άρειος Πάγος και με δικαίωσε γιατί είπε ότι έκανε παράβαση καθήκοντος η εισαγγελέας που δεν την έστειλε στον Άρειο Πάγο για να διαβιβαστεί στη Βουλή, και ανέλαβε η αντιεισαγγελέας η οποία έκανε μια διάταξη, που βάζει τα πράγματα στη θέση τους, δηλαδή ότι δεν έγινε 14 μήνες, έγινε πριν μία εβδομάδα», εξήγησε.

«Τα στοιχεία του εγκλήματος τα πετάξανε από εδώ και από εκεί, όχι μόνο σε ένα οικόπεδο», υπογράμμισε ο Παύλος Ασλανίδης.

«Τα πρώτα στοιχεία πήγαν στο οικόπεδο αυτό, που είναι μέσα στη δικογραφία, και ήδη είναι εκεί τα ειδικά σκυλιά και ψάχνουν, και τα πολλά τα βαγόνια, τα καμένα και χώματα και ό,τι σήκωσαν από εκεί πέρα, μιλάμε για τόνους, τα έχουν πάει στο Κουλούρι σε ένα οικόπεδο που είναι ιδιοκτησίας του ΟΣΕ», πρόσθεσε.

«Δηλαδή στο σπίτι του δολοφόνου πήγαν τα ευρήματα. Ήταν 9 μήνες εκεί, βάλαμε την ομάδα με τα σκυλιά εμείς οι γονείς, και βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα οστά από τέσσερις κοπέλες», εξήγησε ο πατέρας θύματος στα Τέμπη.

«Εμείς, καταλαβαίνετε ότι, έχουμε γίνει πλέον CSI Τέμπη με όλη αυτήν την ιστορία. Τα ειδικά σκυλιά βρίσκουν μόνο ανθρώπινα οστά και μέχρι 13 χρόνια μετά. Το κράτος ήθελε να κάνει τη συγκάλυψη του αιώνα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ειδική αυτή ομάδα έκαναν αίτημα από την 1η Μαρτίου και δεν τους απάντησαν ποτέ. Αυτοί οι άνθρωποι αν πήγαιναν εκεί, τώρα δε θα συζητήσουμε 14 μήνες μετά να ψάχνουμε να βρούμε τα υπολείμματα από τα παιδιά μας», συμπλήρωσε.

«Δεν έχουν ευθιξία»

«Είμαστε χώρα μόνο, δεν είμαστε κράτος, δε θα κάνουμε ποτέ κράτος. Αυτοί οι άνθρωποι αν είχαν την παραμικρή ευθιξία, για τους πολιτικούς μιλάω, θα έπρεπε ήδη να είχαν ζητήσει την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας», είπε επίσης ο Παύλος Ασλανίδης.

«Αν ήταν πραγματικά άνθρωποι, γιατί μάλλον δεν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και λυπάμαι που το λέω αυτό. Τώρα όλα τα άλλα, ξανά εξεταστικές, προανακριτικές, το μπαλάκι ο ένας στον άλλον, περνάει ο χρόνος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα είπε «τους ενδιαφέρει μόνο να μη χάσουν τις καρέκλες και τα ποσοστά. Κάποια στιγμή θα γυρίσει πάνω τους, κάποια στιγμή δε θα είναι βουλευτές, τι νομίζουν θα τους αφήσουμε;».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA