Μενού
tempi
Συντρίμμια στα Τέμπη | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Έρευνες για την ανεύρεση ανθρώπινων ιστών στο οικόπεδο όπου έχουν μεταφερθεί τα μπάζα από το δυστύχημα στα Τέμπη θα πραγματοποιήσει σήμερα (08/04) μία ιδιωτική ειδική ομάδα με εκπαιδευμένους σκύλους.

Την παραπάνω είδηση αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ και μάλιστα σημειώνεται ότι και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία για ευρήματα.

Στο δικαστικό μέτωπο της υπόθεσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, μέχρι το Πάσχα αναμένεται να απολογηθούν στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic Train.

Σημειώνεται, δε, ότι ο εφέτης ανακριτής περιμένει τις πραγματογνωμοσύνες για να τις εντάξει στη δικογραφία την οποία θα παραδώσει για να οριστεί η δίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εταιρεία με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά είναι η μοναδική στην Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πηγές, είναι η εταιρεία που ζητούσαν να πάει στο Κουλούρι, από τις πρώτες μέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, οι συγγενείς των θυμάτων. Για αυτό άλλωστε διαμαρτύρονταν εξαρχής, ότι δεν πήγαν ποτέ πραγματογνώμονες στον τόπο του δυστυχήματος.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία της δειγματοληψίας και της εξέτασης από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους γίνεται ένα χρόνο μετά και αφού προηγήθηκαν οι πλημμύρες.

Τέμπη: «Έρευνα φάντασμα»

Την ύπαρξη «έρευνας-φαντάσματος» για την υφαρπαγή των ηχητικών αρχείων του ΟΣΕ τη νύχτα του δυστυχήματος στα Τέμπη, η οποία είχε αρχίσει εδώ και έναν χρόνο αλλά είχε χαθεί στα συρτάρια της ΕΛΑΣ, γνωστοποιεί η εφημερίδα «Το Βήμα» με νέο της δημοσίευμα.

Όπως προκύπτει από έγγραφα που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα της Κυριακής» η έρευνα άρχισε τον Μάρτιο του 2023 με άλλη αφορμή, αλλά ο σχετικός φακελός ήταν καταχωρισμένος στα δικαστικά αρχεία σαν υπόθεση του ΟΤΕ, και όχι του ΟΣΕ.

Η έρευνα άρχισε με αφορμή καταγγελίες της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης του ΟΣΕ και, όπως αποκαλύπτεται, ανατέθηκε σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος ζήτησε τη διερεύνηση από το Τμήμα Ασφάλειας της Ομόνοιας.

Τέμπη: Τι απαντούν δικαστικές πηγές και ΟΣΕ

Δικαστικές πηγές κάνουν λόγο σχετικά με το δημοσίευμα: «Ο εν λόγω φάκελος κινήθηκε για μήνες μεταξύ αστυνομικών υπηρεσιών χωρίς να γίνει καμία σημαντική ενέργεια και η έρευνα, παρότι είχαν παρέλθει 13 μήνες, φαινόταν να μην είχε ολοκληρωθεί».

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υπογραμμίζουν με τη σειρά τους, πως ουδέποτε ανατέθηκε η συγκεκριμένη έρευνα στο Τμήμα Ασφαλέιας της Ομόνοιας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» επισήμανε τα εξής: «Στις 13 Μαρτίου 2023, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, έκανε επίσημη καταγγελία και προσφυγή στην Εισαγγελία τότε, για να διερευνηθούν αυτές οι διαρροές που είχαν γίνει. Μέχρι σήμερα, δεν έχει βγει κάποιο αποτέλεσμα που να το ξέρουμε εμείς».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA