Μενού
Ατύχημα SeaJets
Mega / Glomex
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζει η μαρτυρία των δύο ναυτών που έπεσαν στη θάλασσα, ενώ καθάριζαν καταμαράν στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Δευτέρας (26/09). Οι δύο ναυτικοί του επιβατηγού ταχύπλοου έπεσαν στο νερό από ύψος άνω των 8 μέτρων, ενώ το πλοίο είχε προσδέσει.

«Τι ένιωθα την ώρα που έπεφτα; Ένιωθα τον θάνατο. Τα προθανάτια, λέω “τελείωσε, πάει”. Ήμουν σαν να έβλεπα όνειρα, βασικά. Δεν ένιωθα ότι το ζούσα εκείνη την στιγμή, δεν το πίστευα», είπε χαρακτηριστικά στο Mega ο ένας εκ των δύο ναυτών. «Ζούμε από θαύμα», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Πίστευα εκείνη την στιγμή ότι πέφτοντας, ότι δε θα ξαναξυπνήσω, ότι… Ήξερα ότι θα σκοτωθώ. Αυτό αισθάνθηκα».

O Γιάννης, που μίλησε στο Mega, είναι 56 ετών, παντρεμένος και πατέρας ενός 20χρονου αγοριού και ήταν ο πρώτος που γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα. Νοσηλεύεται ακόμα, καθώς έχει χτυπήσει σε αυχένα, μέση και ζυγωματικά.

Καταγγελίες

Σωματεία ναυτεργατών καταγγέλλουν πως το ατύχημα στον Πειραιά συντελέστηκε καθώς δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας όπως κράνη, σωσίβια και σκαλωσιές. Οι ναύτες από την πλευρά τους βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και εξηγούν πως λίγα εκατοστά πιο κοντά στην προβλήτα να ήταν το καταμαράν, θα είχαν πεθάνει.

«Δε θα ζούσαμε τώρα αν είχαμε πέσει επάνω στο κράσπεδο. Είναι 14 – 15 μέτρα. Λίγο πιο κολλημένο να ήταν στον ντόκο, θα ήμασταν μακαρίτες και οι δύο. Ή να είχαμε πέσει κάπως αλλιώς, να είχαμε βρει στον ντόκο, θα είχαμε τελειώσει», τονίζει ο ένας εκ των δύο. Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα που διερευνά κάτω από ποιες συνθήκες συντελέστηκε το ατύχημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.