Μενού
Τιτίνα Χαλματζή
Τιτίνα Χαλματζή | (Facebook Titina Chalmatzi)
  • Α-
  • Α+

Πέθανε η γνωστή ζωγράφος Τιτίνα Χαλματζή. Η δυσάρεστη είδηση ανακοινώθηκε μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook. Στη σχετική ανάρτηση αναφέρονται τα εξής: «Η Τιτίνα μας έφυγε. Καλό ταξίδι αδερφάκι μου στην παλέτα των χρωμάτων του σύμπαντος».

Η Τιτίνα Χαλματζή γεννήθηκε στην Άρτα και ήταν απόφοιτος της ΑΣΚΤ, σπούδασε κινηματογράφο και σκηνοθεσία θεάτρου. Είχε κάνει σπουδές στην Ιταλία και ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright.

Εργάστηκε στις εφημερίδες Η Καθημερινή, το Βήμα, και στα περιοδικά το Αντί, το Ποντίκι καθώς και σε άλλα έντυπα. Είχε ακόμη δουλέψει στη διαφήμιση και τις εκδόσεις.

Η «Καθημερινή» αποχαιρετά την Τιτίνα Χαλματζή

«H οικογένεια της «Κ» έχασε χθες μια πολύτιμη συνεργάτιδα, την Τιτίνα Χαλματζή. Χαρισματική καλλιτέχνης, έκανε τα σκίτσα στο «Γεύμα» καταφέρνοντας να αποτυπώσει την ψυχοσύνθεση των συνεντευξιαζομένων εκτός από τη μορφή τους.

Γεννημένη στην Αρτα, απόφοιτος της ΑΣΚΤ, σπούδασε και κινηματογράφο αλλά και σκηνοθεσία θεάτρου. Κοσμοπολίτισσα, είχε κάνει σπουδές στην Ιταλία αλλά ήταν και υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright.

Εκτός από την «Κ» είχε συνεργασθεί με το Βήμα, το Αντί, το Ποντίκι και άλλα έντυπα. Επίσης είχε δουλέψει στη διαφήμιση και τις εκδόσεις. Θα μας μείνει για πάντα η εικόνα της όταν περνούσε από το γραφείο να μας δει: με ένα καπέλο και πάντα φευγάτη, με αύρα καλλιτέχνη. Καλό ταξίδι, Τιτίνα μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA