Μενού
viki daniil
Η υψίφωνος Βίκυ Δανιήλ | nationalopera.gr
  • Α-
  • Α+

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της υψίφωνου Βίκυς Δανιήλ.

Η υψίφωνος, όπως αναφέρει η Εθνική Λυρική Σκηνή, σπούδασε στην Ελλάδα και την Ιταλία ενώ υπήρξε μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για πάνω από 20 χρόνια.

Εισήχθη στη Χορωδία της ΕΛΣ την περίοδο 1988/1989 και παρέμεινε, με ιδιαίτερη αγάπη για το λυρικό τραγούδι, με γνώσεις και συνέπεια, μέχρι την καλλιτεχνική περίοδο 2010/2011.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ερμήνευσε επίσης σολιστικούς ρόλους, όπως, μεταξύ άλλων τους: Ακόλουθος της Λαίδης Μάκβεθ (Μάκβεθ, 1988), Βασίλισσα της νύχτας (Ο μαγικός αυλός, 1990), Κατάδικη (Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ, 1996), Άννα (Ναμπούκκο, 1997), Ινές (Ο τροβαδούρος, 2003 & 2005).

Η κηδεία της Βίκυς Δανιήλ θα γίνει την Τρίτη (14/11) στις 10.30 στο Β΄ Κοιμητήριο Αθηνών.

Η διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στους οικείους της και τη βαθιά συγκίνησή τους για τον θάνατό της.

Δείτε επίσης:

Η ανακούφιση Κασσελάκη με τις εξόδους, η «Μεσσίας» Έφη, τα «ραντεβού θανάτου» και το ΠΑΣΟΚ που πανηγυρίζει

Τροχαίο δυστύχημα στην Πάτρα: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κολώνα - Νεκρός ο 26χρονος οδηγός

Ο Νίνο δάκρυσε με την έκπληξη στο Secret Song: «Δεν το πιστεύω ότι κλαίω»

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...