Μενού
kostas apostolidis
Ο επιχειρηματίας Κώστας Αποστολίδης | YouTube/TEDx Talks
  • Α-
  • Α+

Θλίψη στην κοινωνία της Δράμας σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κώστα Αποστολίδη, που θεωρείται ένας από τους ευεργέτες της πόλης.

Ο ιδρυτής της διεθνούς φήμης εταιρείας RAYCAP, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, σύμφωνα με τον proinos-tipos.gr.

H προσφορά του

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1948, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), με μεταπτυχιακές σπουδές από τα αμερικανικά πανεπιστήμια Harvard και στο McGill.

Τα τελευταία χρόνια, ο Κώστας Αποστολίδης έχει πρωτοστατήσει με τις κοινωνικές παροχές του στην πόλη της Δράμας, προσφέροντας τόσο στον πολιτιστικό όσο και στον αναπτυξιακό τομέα της πόλης, αλλά και στην εν γένει μεταμόρφωσή της.

Όπως για παράδειγμα μέσω της RAYCAP είχε αγοράσει το γνωστό Σαντιρβάν τζαμί, το οποίο μετέτρεψε σε ένα εξαιρετικό χώρο πολιτισμού, ενώ είναι γνωστές οι προσφορές του με δωρεές μελετών προς το Δήμο Δράμας, όπως για το Κολυμβητήριο, την περιμετρική Κορυλόβου που ξεκίνησαν οι εργασίες, και βέβαια τη μεγάλη μελέτη για τη ΣΒΑΑ και την ανάπλαση του κέντρου της πόλης.

Δείτε βίντεο από παλαιότερη ομιλία του Κώστα Αποστολίδη σε εκδήλωση της TEDx:


 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA