Μενού
treno
Τρένα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν παραγγελίας της Οικονομικής Εισαγγελίας σε οκτώ στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (βασικός πάροχος σιδηροδρομικής μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων έως το 2017), της ΓΑΙΑΟΣΕ (η εταιρεία που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ) και της ΕΕΣΤΥ (Ελληνική εταιρεία συντήρησης σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού) της περιόδου 2017-2018.

Τα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι, κατά περίπτωση, απιστία και ηθική αυτουργία στην απιστία. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην εκτέλεσαν πλήρως σύμβαση συντήρησης τρένων ύψους 5,5 εκατ.ευρώ και να μην εισέπραξαν μισθώματα ακινήτων συνολικού ποσού 2,5 εκατ.ευρώ.

Η δικογραφία ήδη έχει διαβιβαστεί σε ανακριτή που θα διενεργήσει την κύρια ανάκριση.

Υπενθυμίζεται ότι στο στόχαστρο της Οικονομικής Εισαγγελίας έχουν μπει τέσσερις συμβάσεις της ΕΡΓΟΣΕ ως αναθέτουσας αρχής, αλλά και ιδιωτών από την πλευρά των εργοληπτών.

Η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας αναζητά το ενδεχόμενο διάπραξης σοβαρότατων αδικημάτων όπως αυτό της απιστίας και ηθικής αυτουργίας σε αυτήν, από τις ανολοκλήρωτες συμβάσεις, τις ανανεώσεις και όλες τις κωλυσιεργίες που ουσιαστικά άφησαν ανεκτέλεστα μία σειρά από έργα. Οι τέσσερις συμβάσεις αποτελούν ένα μέρος από το πλέγμα αναθέσεων που έχουν γίνει για υποδομές και μέτρα για την ασφάλεια της γραμμής.

Αναλυτικά, στο στόχαστρο της Οικονομικής Εισαγγελίας είχαν τεθεί:

  • Μία σύμβαση του 2005 που σχετίζεται σε εργασίες σηματοδότησης του εθνικού δικτύου
  • Δύο συμβάσεις του 2013 που αφορούν έργα ολοκλήρωσης και
  • Μία σύμβαση του 2015 που αφορά το σύστημα τηλεδιοίκησης ETCS
  • Οι συμβάσεις αφορούν διαφορετικά τμήματα του δικτύου.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA