Μενού
Κουνούπια
Κουνούπια | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Παρότι έχουμε φτάσει στα μισά του φθινοπώρου, είναι μεγάλοι οι πληθυσμοί των κουνουπιών σε όλη τη χώρα. Μεταξύ άλλων, όπως γίνεται γνωστό από αρμόδιες πηγές, έχει εντοπιστεί αύξηση και των κουνουπιών-τίγρης, που είναι ασιατικής καταγωγής.

Η περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τους ψεκασμούς κατά των κουνουπιών σε όλα τα σημεία των δήμων όπου υπάρχουν στάσιμα νερά, όπως ενημέρωσε η κα Λουκία Κεφαλογιάννη, αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Συνεργεία βρίσκονται σήμερα στο Ρέμα της Χελιδονούς, με την κα Κεφαλογιάννη να επισημαίνει πως η περιφέρεια είναι σε πλήρη συνεννόηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το σκεύασμα που χρησιμοποιείται.

Παράλληλα, η ίδια ενημέρωσε πως από τις «παγίδες» που έχουν τοποθετηθεί σε όλους του δήμους της Αττικής για να γίνει καταμέτρηση του πληθυσμού των εν λόγω εντόμων, φαίνεται πως υπάρχει «αύξηση του ασιατικού κουνουπιού τίγρης». Το είδος αυτό, όπως συμπλήρωσε, «είναι διαβιβαστής νοσημάτων», αλλά εξήγησε πως «αυτά τα νοσήματα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα».

«Είμαστε πάνω από το φαινόμενο, το προσέχουμε» είπε.

Καταλήγοντας η αντιπεριφερειάρχης προειδοποίησε πως λόγω σποραδικών βροχών, υψηλής υγρασίας και υψηλών θερμοκρασιών «θα έχουμε κουνούπια μέχρι τέλος Νοεμβρίου». 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA