Μενού
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο κέντρο της Αθήνας | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
  • Α-
  • Α+

Υλικό από 600 κάμερες φέρονται να ανέλυσαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τα πρώτα μέλη και τον βομβιστή των Πετραλώνων και να φτάσουν τελικά στην εξάρθρωση της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, κομβικό ρόλο στην ταυτοποίηση έπαιξε το χαρακτηριστικό μπλε δίκυκλο με το οποίο προσέγγισε το σημείο.

Ο στρατιωτικός που φέρεται να συμμετείχε στη «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Επιπλέον, πρόσωπο - κλειδί μεταξύ των 10 κατηγορουμένων είναι για τους αστυνομικούς και ο στρατιωτικός του οποίου το DNA βρέθηκε στο πακέτο που στάλθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για πυροβολητή του Στρατού Ξηράς, ενώ η σύζυγος και ο κουνιάδος του είναι αστυνομικοί, από τους οποίους φέρεται να «ψάρευε» πληροφορίες. Συμμετείχε δε σε συνοδείες υψηλόβαθμων αξιωματικών.

Πριν από χρόνια μάλιστα είχε έρθει σε επαφή με την αντιτρομοκρατική και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΑΝΤ1, είχε προσπαθήσει να γίνει πληροφοριοδότης χωρίς να τα καταφέρει, καθώς δεν είχε κριθεί αξιόπιστος από τους αξιωματικούς που είχε προσεγγίσει.

Ο αρχηγός της οργάνωσης που έδινε εντολές από τη φυλακή

Ο 36χρονος έγκλειστος που φέρεται να είναι ο αρχηγός της οργάνωσης, φαίνεται πως έδινε εντολές από τη φυλακή, ενώ σε καταγεγραμμένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ακούγεται να δίνει εντολές για επίθεση σε σωφρονιστικό υπάλληλο στην τράπεζα.

Ο 36χρονος φέρεται να ήταν εκείνος που επέλεγε τα χτυπήματα και έγραφε της προκηρύξεις.

Τα όπλα, οι υπολογιστές και τα κινητά

Επιπλέον, όπλα εντόπισαν σε διαμέρισμα στο Γαλάτσι όπου διέμενε ένας εκ των κατηγορουμένων. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ασχολούνταν με τη σκοποβολή, γι' αυτό και κατείχε τα συγκεκριμένα όπλα, τα οποία μεταφέρθηκαν για βαλλιστική εξέταση, με τους αστυνομικούς να μην περιμένουν συσχετισμό με κάποια συγκεκριμένη υπόθεση.

Πάντως, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής δίνουν ιδιαίτερα βαρύτητα στα κινητά, τους υπολογιστές, τα usb και τις χειρόγραφες σημειώσεις των κατηγορουμένων, πιστεύοντας ότι θα αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA