Μενού
Έκρηξη στη Λιβύη
Έκρηξη στη Λιβύη | Glomex
  • Α-
  • Α+

Τεράστιες καθυστερήσεις σημειώθηκαν λίγα λεπτά μετά το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα έξω από την πόλη Ντέρνα στη Λιβύη, όπου μετά από μετωπική σύγκρουση με αγροτικό όχημα, έχασαν τη ζωή τους πέντε Έλληνες, μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, παρατηρήθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην έλευση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης της χώρας για τη μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία της Βεγγάζης. Μάλιστα, έτυχε σε ένα νοσοκομείο να είναι μαζί τρία στελέχη Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων με όλα τους τα μέσα επικοινωνίας, όπως τα δορυφορικά κινητά, να έχουν καταστραφεί αλλά κατάφεραν να επικοινωνήσουν με την Αθήνα.

Πώς επικοινώνησαν με την Αθήνα

Όπως ειπώθηκε, τα τρία συγκεκριμένα στελέχη έτυχε να είναι μαζί στο ίδιο νοσοκομείο, ελαφρά τραυματισμένοι. Επειδή τα κινητά τους είχαν καταστραφεί, φέρεται να επικοινώνησαν με την Αθήνα μέσα από το κινητό ενός Λίβυου πολίτη.

Του ζητούν το κινητό του και φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Alpha, μέσα από αυτό να επικοινώνησαν με τη μονάδα τους, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε το ΓΕΕΘΑ. Στην ίδια κλήση κάνουν λόγο πως οι ίδιο τραυματιστήκαν από το τροχαίο δυστύχημα, ενώ υπογραμμίζουν πως άφησαν πίσω τους μία εικόνα καταστροφής με αρκετούς τραυματισμένους και με νεκρούς.

Ποια ήταν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στη Λιβύη, μαζί με άλλα δύο μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής.

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των σορών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Κατόπιν ταυτοποίησης των σορών, διαπιστώθηκε ότι οι θανάσιμα τραυματισμένοι - στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι:

  • Η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
  • Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
  • Ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA