Μενού
diermineis
Οι δύο διερμηνείς που έχασαν τη ζωή τους | Mega / Glomex
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζει ο πατέρας των δύο διερμηνέων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη: «Τα παιδιά μου αγαπούσαν την Βεγγάζη αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», επισημαίνοντας ότι προσέφεραν εθελοντικά βοήθεια.

«Όπως ταξίδευε το λεωφορείο έγινε πλαγιομετωπική με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, έχασε τον έλεγχο και προκειμένου να ξαναμπεί στην πορεία του, σφηνώθηκε στο λεωφορείο και έγινε ανάφλεξη», είπε ο πατέρας των παιδιών και πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης.

«Και τα παιδιά αυτά και οι πέντε βρίσκονταν σε αυτό το σημείο που έγινε η πρόσκρουση. Πλαγιομετωπική, αυτό έχω καταλάβει. Ήταν ένας άντρας και μία γυναίκα, 33 και 34 ετών αντίστοιχα. Μιλάω με τον Πρόξενο. Τα παιδιά μου πήγαν να βοηθήσουν εκεί, είμαστε από τη Βεγγάζη, έχουμε μεγάλωσε εκεί έχουν τελειώσει το σχολείο, εγώ είμαι ο πρόεδρος της κοινότητος.

Αγαπάνε τη Βεγγάζη, τη Λιβύη, και ήθελαν να βοηθήσουν, εθελοντικά προσφέρθηκαν. Θα στείλουν τις σορούς με άλλο αεροπλάνο, οι τραυματίες ήρθαν το πρωί. Επέστρεψαν οι τραυματίες και θα στείλουν άλλο ένα C-27 να πάρει τις σορούς», κατέληξε.

«Μία εβδομάδα μετά τον γάμο της, πήγε στη Λιβύη»

Παράλληλα, συγγενής της Ελληνίδας διερμηνέα που έχασε τη ζωή της, μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και συγκλόνισε με τα λόγια της για την άτυχη 33χρονη.

«Ήταν μία εβδομάδα μετά τον γάμο της. Ποιος άνθρωπος μία εβδομάδα μετά τον γάμο του θα τα άφηνε όλα για να μπει στο αεροπλάνο και να πάει να βοηθήσει; Όλο αυτό που ζούμε είναι σαν ταινία. Ήταν πολύ δραστήριο κορίτσι, είχε σπουδάσει Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, μιλούσε 4 γλώσσες. Μιλούσε πολύ καλά Αραβικά. Ήταν πολύ δεμένη με τη χώρα».

«Ήταν ένα κορίτσι που λάτρευε τα άλογα, ήταν η αμαζόνα μας, ήταν ανεξάρτητη από παιδί, δεν φοβόταν τίποτα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.