Μενού
Anthropistiki boitheia stin libyi
Ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη | Twitter / @Υπουργείο Εξωτερικών
  • Α-
  • Α+

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στη Λιβύη, μαζί με άλλα δύο μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής.

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των σορών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Κατόπιν ταυτοποίησης των σορών, διαπιστώθηκε ότι οι θανάσιμα τραυματισμένοι - στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι:

  • Η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
  • Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
  • Ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».

memekidou
Η αντιπλοίαρχος Γλυκερία Μεμεκίδου | Eurokinissi
andreadaki
H Επισμηναγός Ευαγγελία Ανδρεαδάκη | Eurokinissi
voulgaris
Ο Αρχιλοχίας Γεώργιος Βούλγαρης | Eurokinissi

 

«Τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα»

Στο μεταξύ η κυβέρνηση, μέσω του Παύλου Μαρινάκη, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα».

«Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες. Πρόκειται για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αυτό είναι ξεκάθαρο» σημείωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι προφανές ότι συνέλλεξε πληροφορίες μετά από αυτό το τραγικό συμβάν», είπε ακόμα ο Παύλος Μαρινάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν ισχύει ότι μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη. Το διαψεύδουμε αυτό». 

«Από εκεί και πέρα θέλω και πάλι να εκφράσω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων αυτού του τραγικού δυστυχήματος» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος είπε παράλληλα: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα άρσης ή οποιασδήποτε λιγότερης εμπιστοσύνης στον ΑΓΕΕΘΑ τον κ. Φλώρο. Το κάνω σαφές αυτό για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση».

«Ως προς τις αρχικές ανακοινώσεις, αυτό το οποίο μας ενημέρωσαν και έχει και λογική, είναι ότι δεν κινείται η ηγεσία ΕΔ με δημοσιογραφικούς όρους. Αυτή η ενημέρωση υπήρχε από τη Λιβύη και  αυτή την ενημέρωση αναπαρήγαγε στην αρχή» επισήμανε επίσης ο κ. Μαρινάκης

«Δεν υπήρχε και η δυνατότητα της τηλεφωνικής επικοινωνίας. Μόλις υπήρξε ενημέρωση άμεσα εκδόθηκαν οι επόμενες ανακοινώσεις και ενημερωθήκαμε όλοι για την τραγική έκβαση αυτού του δυστυχήματος» τόνισε ο ίδιος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.