Μενού
Flyover
Ψηφιακή απεικόνιση του Flyover Θεσσαλονίκης | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Α-
  • Α+

Bίντεο στο παρουσιάζεται το «πριν» και το «μετά» της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού στη Θεσσαλονίκη, με το περίφημο έργο Flyover, παρουσίασε στο Channel του στο Youtube το site Υποδομές στην Ελλάδα.

Το έργο θα περιλαμβάνει την κατασκευή Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου, μήκους 4 χλμ σε συνεχή γέφυρα, 9 ανισόπεδους κόμβους, 10 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες.

Δείτε το βίντεο:

Τι είναι το Flyover

Ο Flyover θα είναι αυτοκινητόδρομος μήκους 13 χλμ. Το έργο θα υλοποιηθεί με τη μορφή Σύμβασης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στην οποία προβλέπονται 26 έτη λειτουργίας και συντήρησης, ενώ δεν θα υπάρχουν σταθμοί διοδίων. Επιπλέον, το έργο έχει προϋπολογισμό 373,2 εκατ. ευρώ.

Το Flyover εκτιμάται ότι θα μπορεί να εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση. Αρκεί να αναφερθεί ότι η δυνατότητα του σημερινού δρόμου είναι 5.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση, ενώ το 2030 εκτιμάται ότι θα είναι 7.500 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση.

Κατά την περίοδο κατασκευής διάρκειας 4 ετών θα απασχοληθούν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι.

 

Δείτε επίσης: 

Ο πατέρας της Φαίης έγινε «ντετέκτιβ» για να αποκαλύψει τη δολοφονία - «Ακούγονταν κλάματα»

Νίκαια: Μητέρα καταγγέλλει βιασμό του 8χρονου γιου της από 12χρονο

Τα πούλησαν όλα και έφτιαξαν ένα «κήτος» πολυτελείας - Μένουν στο νερό και είναι ευτυχισμένοι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA