Μενού
leoforos-mesogeion
Λεωφόρος Μεσογείων | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Πρεμιέρα» κάνουν από σήμερα Τρίτη (7/11) οι 12 νέες κάμερες που έχουν τοποθετηθεί για τον έλεγχο της κίνησης στις λεωφορειολωρίδες σε κεντρικά σημεία των Αθηνών.

Στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας έχουν εγκατασταθεί πέντε από αυτές οι οποίες θα καταγράφουν τους οδηγούς που θα εισέρχονται παρανόμως στις λωρίδες που είναι για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα ασθενοφόρα.

Το πρόστιμο για κάθε παράβαση είναι 200 ευρώ ενώ η κάμερα καταγράφει την παράβαση και ο οδηγός λαμβάνει την κλήση με αλληλογραφία στο σπίτι.

Οι κάμερες που εγκατέστησε ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με την Τροχαία λειτουργούν καθημερινά και Σάββατο από τις 6 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα.

Πού βρίσκονται οι νέες κάμερες:

  • Στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας: 5 κάμερες
  • Στη λεωφόρο Κηφισίας: 1 κάμερα
  • Στη λεωφόρο Μεσογείων: 3 κάμερες
  • Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας: 3 κάμερες
  • Τι θα καταγράφουν οι 12 νέες κάμερες

Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ ζήτησε από τον εικονολήπτη να τραβήξει εικόνες με οδηγούς που έμπαιναν στη λεωφορειολωρίδα και μόλις πέρασε ένα αυτοκίνητο από μπροστά της είπε «200 ευρώ γεια σας» με αποτέλεσμα Χριστίνα Βίδου και Κώστας Παπαχλιμίντζος να ξεσπάσουν σε γέλια.

«Να και άλλος μπήκε και άλλος οδηγός», ανέφερε ξανά η Μαίρη Σκανδάλη. «Τώρα το φώναζε δυνατά για να το ακούσουν;» ρώτησε ο Κώστας Παπαχλιμίντζος ενώ η Χριστίνα Βίδου είπε «εγώ θα έχω στο αυτί μου τη φωνή της Μαίρης "200 ευρώ, 200 ευρώ". Μαιρούλα δεν θα ξαναπατήσω ποτέ στη λεωφορειολωρίδα». 

Πώς λειτουργούν οι κάμερες

Ο ΟΑΣΑ θα παραδίδει στις Διευθύνσεις της Τροχαίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κρυπτογραφημένο υλικό που θα λαμβάνεται από τις νέες ψηφιακές κάμερες, έτσι ώστε τα αρμόδια όργανα να βεβαιώνουν και να αποστέλλουν τις παραβάσεις. Το σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ραντάρ – φωτογραφικής κάμερας) τοποθετημένο σε στύλο-καμπίνα (θάλαμο) θα ελέγχει την ταχύτητα όλων των διερχομένων οχημάτων. Το όχημα που παραβιάζει την Α.Λ.Λ. θα καταγράφεται και θα αποτυπώνεται στη φωτογραφία.

Στη φωτογραφία που θα τραβάει η κάμερα θα εμφανίζεται: η ταχύτητα κίνησης, το σημείο/λωρίδα της παράβασης, η κατεύθυνση, η ημερομηνία, η ώρα καθώς επίσης και κάθε στοιχείο που κρίνεται απαραίτητο για την τεκμηρίωση της παράβασης.

Η παράβαση θα καταγράφεται σε φωτογραφία μέσω ειδικής έγχρωμης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού επιβατικών (Ι.Χ.) και φορτηγών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA