Μενού
Ο Καιρός στην Αθήνα
Κρύος καιρός στην Αθήνα | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για τους βοριάδες που θα σαρώσουν την Ελλάδα το Σάββατο, λέγοντας πως δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας.

Αναφέρθηκε επίσης στους κινδύνους που επιφυλάσσει το κρύο για την υγεία και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, καθώς μπορεί να προκαλέσει αύξηση αγγειακών αντιστάσεων, καρδιακή ισχαιμία ακόμα και έμφραγμα του μυοκαρδίου.

«Μην υποτιμήσετε τους βοριάδες»

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, με ανάρτηση στο Facebook, κάλεσε τους ηλικιωμένους και τους ανοσοκατεσταλμένους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με την έλευση της κακοκαιρίας:

«Φίλες και φίλοι, προσοχή. Μην υποτιμήσετε σας παρακαλώ τη σφοδρότητα των βοριάδων το Σάββατο σε αρκετές περιοχές της χώρας, και κυρίως του Βαρδάρη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και τους γύρω νομούς, όπου εκτός από σφοδροί -επίπεδα θύελλας (με πολύ πιθανές αρκετές πτώσεις δέντρων)- θα είναι και παγεροί, ρίχνοντας παράλληλα την αισθητή θερμοκρασία (θερμοκρασία δηλαδή που αισθάνεται κάποιος, ανάλογα με την υγρασία, τη θερμοκρασία και την ταχύτητα του ανέμου που επικρατούν) σε πολύ χαμηλά επίπεδα κατά περιόδους, ίσως κοντά και στο μηδέν ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Αρναούτογλου επεσήμανε επίσης πως «Σε τέτοιες περιπτώσεις, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με χρόνια νοσήματα, με νοσήματα του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, καθώς η απότομη έκθεση στις χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται και με σωματική καταπόνηση, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα καρδιακής ισχαιμίας όπως θωρακικό πόνο, αλλά ακόμα και έμφραγμα του μυοκαρδίου».

Καταλήγοντας, είπε: «Επίσης ο οργανισμός, για να προστατευτεί από το κρύο και να μειώσει τις απώλειες θερμότητας, προκαλεί αγγειόσπασμο με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αγγειακές αντιστάσεις, αλλά και η αρτηριακή πίεση», ενώ έδωσε ραντεβού με περισσότερες λεπτομέρειες στο σημερινό δελτίο καιρού.

Δείτε επίσης:

Αριστοτέλης Σαρρηκώστας στο Reader: «Έτσι τράβηξα τη φωτογραφία με το τανκ στο Πολυτεχνείο»

Γιατί η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου βρίσκεται στα χέρια της ΠΑΣΠ

Διομήδης Κομνηνός, ο πρώτος νεκρός του Πολυτεχνείου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA