Μενού
ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ | EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ενημέρωση παρείχε ο ΕΟΠΥΥ σχετικά με παραπλανητικά SMS σε ασφαλισμένους του, καλώντας σε προσοχή.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μηνύματα που λαμβάνουν και έχουν το λογότυπό του. 

«H πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέσω SMS στους πολίτες και παραπέμπει σε ενημέρωση στοιχείων και κυρίως οικονομικών, είναι η https://eopyy-govgr[.]com/web/index» αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση.

Ο Οργανισμός έχει ήδη «προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο, που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για την απενεργοποίησή της».

«Ωστόσο, εφίσταται εκ νέου η προσοχή στους ασφαλισμένους, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα, τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ)» συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Καταλήγοντας, τονίζει πως «δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων, όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA