Μενού
Ο 35χρονος YouTuber
Ο 35χρονος κατηγορούμενος YouTuber | Instagram
  • Α-
  • Α+

Προθεσμία για τη Δευτέρα (12/2) πήρε ο 35χρονος YouTuber που κατηγορείται για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ο κατηγορούμενος επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα, Παρασκευή (9/2), αλλά όπως δήλωσε η συνήγορός του «δεν απολογήθηκε σήμερα θα απολογηθεί τη Δευτέρα γιατί συμφωνήσαμε με την ανακρίτρια ότι είναι καλύτερα να υπάρχει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας και να απομακρυνθεί από τον κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την κοινή γνώμη».

Ο κατηγορούμενος, αρνείται, σύμφωνα με πληροφορίες, τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Φέρεται να υποστηρίζει πως υπήρχε συναίνεση των ατόμων που συμμετέχουν στα βίντεο του και πως δεν είχαν νοητική στέρηση.

Ο πελάτης μου δεν θεωρούσε πως τους κακοποιούσε, ήταν ένα είδος συνεργασίας και δεν γελούσε κανείς μαζί τους, αλλά γελούσαν όλοι μαζί» είχε αναφέρει χθες η δικηγόρος του,  Άννα Μαρία Φιλίππα.

«Άλλο το γελάω μαζί σου, σε εκθέτω και γελάω μαζί σου, και άλλο να διασκεδάζουν όλοι μαζί. Στον βαθμό που εγώ γνωρίζω από τη δικογραφία, υπήρχε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους και δεν ξέρω ακόμα από πού προκύπτει ο όρος ότι δεν είχαν βούληση και γιατί χρησιμοποιείται ο όρος νοητική υστέρηση. Εγώ μπορώ να πω, βλέποντας κάποιον στον τηλεόραση και θεωρεί ότι υστερεί νοητικά» είχε συμπληρώσει η ίδια.

Σε ό,τι αφορά εάν υπήρχε οικονομικό όφελος, απάντησε: «Αυτή είναι μία πληροφορία που εγώ προς το παρόν δεν την είδα στη δικογραφία. Κατάφερα να πάρω σήμερα τα αντίγραφα και ως προς το οικονομικό όφελος, είθισται με τους YouTubers, γιατί αυτός ο άνθρωπος ήταν πάρα πολύ γνωστός και είχε ακολούθους και έγινε γνωστός ως gamer».

Ταυτοποιήθηκαν 21 φίλοι του

Σημειώνεται πως την Πέμπτη είχε γίνει γνωστό πως οι Αρχές τατυοποίησαν και 21 άτομα, τα οποία συνεργάζονταν με τον 35χρονο.

Ο YouTuber φέρεται να τους αποκαλούσε «στρατό του» και φαίνεται να πλήρωναν για να δουν τις καταγγελλόμενες κακοποιήσεις των ατόμων με αναπηρία σε live μετάδοση.

Σε βάρος τους αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία με συγκεκριμένες κατηγορίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA