Μενού
Επεισόδια στου Ρέντη
Επεισόδια στου Ρέντη μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ένας πυροσβέστης επταετούς θητείας εμπλέκεται στα επεισόδια στο Ρέντη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συμπλοκή αστυνομικών με οπαδούς, ο άνδρας των ΜΑΤ, Γιώργος Λυγγερίδης, τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από ναυτική φωτοβολίδα και λίγες μέρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Στη δημόσια τηλεόραση τονίζεται ότι με απόφαση του υπαρχηγού της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τις 14 Μαΐου ο νεαρός πυροσβέστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πυροσβέστης είναι αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να αποταχθεί από το Σώμα.

Η ΕΡΤ μεταδίδει ότι συνολικά κατηγορείται για 28 αδικήματα, με πιο σοβαρά αυτό της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Επεισόδια στο Ρέντη: Οι κατηγορίες για τον πυροσβέστη

Επίσης κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών, εκβίαση, έκρηξη, ληστεία κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας ο 30χρονος πυροσβέστης συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση στην διμοιρία των ΜΑΤ το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου του 2023.

Η ΕΡΤ τονίζει ότι σύμφωνα με τη δικογραφία, μετά την λήξη των επιθέσεων φρόντισε να πετάξει τον σκούφο που φορούσε και κάλυπτε μέρος των χαρακτηριστικών του προσώπου του.

Τον αθλητικό σκούφο εντόπισαν οι αστυνομικοί, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» τον κατάσχεσαν και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας, οπού εντοπίστηκε γενετικό υλικό του πυροσβέστη.

Κατά την εξέταση του στους αξιωματικούς της Αθλητικής Βίας, είχε αναφέρει πως πέταξε το σκούφο στην είσοδο του πάρκινγκ από φόβο για πιθανή ενοχοποίηση του, χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει κάτι.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA