Μενού
Ο 18χρονος κατηγορούμενος στου Ρέντη
Ο 18χρονος κατηγορούμενος για τα επεισόδια στου Ρέντη | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
  • Α-
  • Α+

Νέες συλλήψεις εμπλεκομένων στην υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Ρέντη προανήγγειλε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Ανέφερε πως υπάρχουν στοιχεία για τον άνθρωπο «ο οποίος παρακίνησε τα μέλη αυτής της ιστορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος εφοδίασε με όπλα, με όπλα εννοώ φωτοβολίδες, μολότοφ, ξύλα, πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γήπεδο. Το λέω για να αναδείξω την οργάνωση, την ιεραρχία, το σχέδιο αυτών των δολοφονικών ομάδων. Αναζητούμε τον άνθρωπο αυτόν με βάση τις πληροφορίες και αξιοποιώντας μία σειρά από στοιχεία. Υπάρχουνε ενδείξεις και στοιχεία, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, θέλουνε τον χρόνο τους όλα αυτά κ. Κοσιώνη. Και το σημαντικό είναι να υπάρξει μία αλληλουχία κινήσεων που δε θα θέσει σε κίνδυνο ούτε την έρευνα. Όσος χρόνος χρειαστεί, αξιοποιώντας σωστά τα στοιχεία, για να φτάσουμε όσο πιο βαθιά μπορούμε στην εξάρθρωση αυτής της συμμορίας κι όσων συμμετείχαν στα συγκριμένα γεγονότα κι όσων πιο ψηλά στην ιεραρχία αυτής της ομάδας ήτανε και προφανώς και του καθοδηγητή».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» έναν 26χρονο ο οποίος έχει ήδη δώσει τρεις καταθέσεις στους αστυνομικούς, είχε συλληφθεί και για άλλες υποθέσεις οπαδικής βίας.

Επίσης ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη του στον Άρειο Πάγο μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση σημείωσε ότι: «Η προσπάθεια που κάνουμε είναι προσπάθεια συνολικής σύγκρουσης με αυτή την αλητεία, αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά, τις αγέλες χούλιγκανς που σκορπούν τον τρόμο και τον θάνατο, δυστυχώς, με αυτές τις δολοφονικές επιθέσεις. Δεν περιορίζονται μόνο σε μία ομάδα ή δεν είναι μόνο ενός χρώματος. Τα ονόματα που περιλαμβάνονται στον φάκελο προήλθαν από την ενημέρωση που είχα από τις διευθύνσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις υπηρεσίες εκείνες που χρόνια ασχολούνται με το συγκεκριμένο τομέα και αφορούν σε ανθρώπους που η παρουσία τους είτε παρατηρείται συχνά όπου έχουμε σοβαρά επεισόδια, είτε στο παρελθόν είχαν συμμετοχή σε ανάλογου τύπου επεισόδια και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Είναι ονόματα τα οποία έχουν απασχολήσει τις Αρχές, εκτός από παραβατική συμπεριφορά σε ό,τι αφορά την αθλητική βία και τις συγκρούσεις και για άλλες παραβατικές συμπεριφορές, πολλές φορές με υπόβαθρο την αθλητική βία, αλλά και για προστασίες, για ναρκωτικά και για όπλα. Πρόκειται για συμμορίες με ιεραρχία και με σχέδιο… Είναι συγκοινωνούντα δοχεία η παράνομη δραστηριότητά τους σε άλλες παραβατικές συμπεριφορές και στην οπαδική βία».

Την ίδια στιγμή τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 31χρονος αστυνομικός ωστόσο χθες οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του ποδιού του. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου της Νίκαιας: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA