Μενού
Συλλήψεις για την επίθεση στου Ρέντη
Συλλήψεις για την επίθεση στου Ρέντη | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον τέσσερα εντάλματα σύλληψης αναμένεται να εκδοθούν για ηγετικά στελέχη των χούλιγκαν που συμμετείχαν στην επίθεση στου Ρέντη που κατέληξε στον θάνατο του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, τα εντάλματα αφορούν τόσο στη δολοφονία του αστυνομικού όσο και στη συνολικότερη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα ηγετικά στελέχη μέσα από την οπαδική τους δράση έβγαζαν χρήματα. Ένα από αυτά τα άτομα είχε καταφέρει να αποκτήσει αυτοκίνητο, ενώ κέρδιζαν χρήματα ακόμα και από κλοπιμαία που πουλούσαν ακόμα και σε συγγενείς θυμάτων κλοπής.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που χρονολογείται από το 2015, όπου σε αποθήκη στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας είχαν μπει άτομα, έκλεψαν μοτοσυκλέτες και άλλα αντικείμενα αξίας 1.500 ευρώ.

Δέκα περίπου μέρες μετά, ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης παρουσιάστηκε σε συγγενή του θύματος κλοπής και προσπάθησε να τού πουλήσει δύο καρμπυρατέρ.

Ρέντη: Τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες αποκάλυψαν την εγκληματική δράση των χούλιγκαν

Συνολικά, 30 βίντεο, τρεις φωτογραφίες και τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες αποκάλυψαν την εγκληματική δράση των χούλιγκαν. Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, η απόφαση για την επίθεση κατά των αστυνομικών επιλέχθηκε να γίνει στο γήπεδο βόλεϊ, όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.

Προστατευόμενος μάρτυρας ανέφερε ότι οι χούλιγκαν φόρτωσαν τα πολεμοφόδια έξω από τη συρόμενη πόρτα των VIP στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» και τα μετέφραν στου Ρέντη.

Η οργάνωση χωριζόταν σε «μεγάλους» και «μικρούς». Οι μεγάλοι στρατολογούσαν νέα παιδιά από με δέλεαρ δωρεάν είσοδο στα γήπεδα. Οι «μικροί» μάλιστα συμμετείχαν και σε εκβιασμούς.

Οι αρχηγοί των χούλιγκαν έβγαζαν μάλιστα χρήματα πουλώντας ακόμα και εισιτήρια, ενώ αναγνωρίστηκαν από τους προστατευόμενους μάρτυρες σε βίντεο, όπου συμμετέχουν σε επεισόδια.

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που δόθηκε το σύνθημα για τη δολοφονική επίθεση

Επιπλέον, σε βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το γήπεδο καταγράφηκε η στιγμή που δόθηκε το σύνθημα για τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν.

Οι συμμετέχοντες έχουν ταυτοποιηθεί στο σύνολό τους από τις κάμερες ασφαλείας, όπου διακρίνονται τα νοήματα και οι συνενοήσεις, προκειμένου να βγουν από το γήπεδο.

Οι δύο προηγούμενες επιθέσεις

Όπως αποκαλύπτεται επιπλέον, σημειώθηκαν άλλες δύο πανομοιότυπες επιθέσεις με εκείνη στου Ρέντη. Στη μία από αυτές μάλιστα είχαν εκτοξεύσει και πάλι ναυτική φωτοβολίδα εναντίον των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας που επικαλείται ο Alpha, οι επιθέσεις δεν ήταν μεμονωμένες, αλλά τελούνταν με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που κατέληξαν στον θάνατο του αστυνομικού των ΜΑΤ.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2021 πριν από αγώνα έξω από το στάδιο, στο Πειραιά, μια μεγάλη ομάδα χούλιγκανς, επικεφαλής των οποίων ήταν το «Νο3» των οργανωμένων οπαδών, επιτέθηκε σε διμοιρία με σφοδρότητα, με πολλά αντικείμενα, ενώ ο συγκεκριμένος έδωσε σε έναν από τους μικρούς ναυτική φωτοβολίδα, ο οποίο την εκτόξευσε πάνω στους αστυνομικούς.

Από τύχη ο αστυνομικός σήκωσε την ασπίδα και δεν τον βρήκε το αντικείμενο στην κοιλιά, καθώς ενδεχομένως από τότε να υπήρχε νεκρός. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Την επόμενη ημέρα σημειώθηκε νέα επίθεση στην οδό Μακρυγιάννη εκεί όπου βρισκόταν διμοιρία των ΜΑΤ, εναντίον της οποίας εκτοξεύτηκαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες κλπ με την αστυνομία να σημειώνει ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις ήταν πανομοιότυπες με την επίθεση στου Ρέντη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA