Μενού
Λαγούμι στην Κόρινθο
Λαγούμι στην Κόρινθο | Korinthia24.gr
  • Α-
  • Α+

«Κατά τα πρότυπα των παλαιόπιστων της Ρωσίας», σύμφωνα με τους ίδιους που επικαλείται η ΕΡΤ, ζούσε η πολύτεκνη οικογένεια στην Κόρινθο που φέρεται να κυκλοφορούσε με όπλα και να διέμενε σε λαγούμι.

Η οικογένεια στην Κόρινθο υπογραμμίζει πως «ζούμε όπως οι πρόγονοί μας», και πιο συγκεκριμένα, όπως λέει η ΕΡΤ, σε αυτοσχέδιες κατοικίες στα πρότυπα των «παλαιόπιστων Ρωσίας» όπου μέσα στο σπίτι υπήρχε ένα τεράστιο λαγούμι που οδηγούσε σε κατακόμβη και μέσω αυτής σε εκκλησία.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα παιδιά που ανήκαν σε αυτήν την κοινότητα δεν πήγαιναν σχολείο καθώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις τους.

Τι αναφέρουν μέλη της οικογένειας στην Κόρινθο

«Είμαστε μια κοινότητα Παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες» είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μέλος της κοινότητας.

Κατά τους ισχυρισμούς του ίδιου, υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».

Μιλώντας στο Mega, η Σ.Κ. είπε πως τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σχολείο: «Ψάχναμε χρόνια να μείνουμε μακριά από την φασαρία της πόλης. Ο χώρος είναι ιδιωτικός και περιφραγμένος. Μαζί μας μένουν κι άλλες οικογένειες, είμαστε κοινότητα. Στο σύνολο είμαστε περίπου 10 άτομα».

Το χρονικό της υπόθεσης στην Κόρινθο

Μία περίεργη υπόθεση διερευνά η αστυνομία στην Κόρινθο, μετά τον εντοπισμό μίας οικογένειας που ζούσε σε αυτοσχέδιο λαγούμι.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από την καταγγελία που έκανε αγρότης της περιοχής για εμπρησμό στο όχημά του. Ο άνδρας αποτάθηκε στις Αρχές και στο σημείο έφτασε ένας αστυνομικός, συνοδεία εισαγγελέα, όπως μεταφέρει ο ΑΝΤ1.

Διαπιστώθηκε πως ένας 45χρονος άνδρας ήταν αυτός που είχε βάλει τη φωτιά στο όχημα και όταν έγινε προσπάθεια για τη σύλληψή του, εκείνος αντιστάθηκε σθεναρά, χτύπησε τον ένστολο με ένα ξύλο και εξαφανίστηκε.

Λίγες μέρες αργότερα, στήθηκε επιχείρηση στην ίδια περιοχή με τη συμμετοχή ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε ο 45χρονος και η οικογένειά του.

Κατά την ίδια πηγή, η οικογένεια έχει σκάψει ένα λαγούμι 30 μέτρων στο οποίο ζούσε ο άνδρας, η 39χρονη σύζυγός του και τα πέντε παιδιά τους - ηλικίας από 22 ετών έως 1 έτους. 

Γίνεται γνωστό πως κυκλοφορούσαν με τόξα και αυτοσχέδια όπλα, ενώ από το σημείο κατασχέθηκαν και πολλές σφαίρες. Φαίνεται ότι, ανά καιρούς, προκαλούσαν φθορές σε ξένη ιδιοκτησία.

Παραμένει άγνωστο το πόσο διάστημα διέμεναν στο λαγούμι αλλά και το πώς είχαν καταφέρει να το φτιάξουν.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων εκ των εμπλεκομένων, του ζευγαριού και δύο εκ των παιδιών τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

  • 1 αεροβόλο όπλο
  • 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου
  • 81 φυσίγγια
  • 7 αυτοσχέδια τόξα
  • 20 βέλη
  • 4 μαχαίρια
  • 1 αυτοσχέδιο τυφέκιο
  • 1 τσεκούρι
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA