Μενού
Προμαχώνας
Κίνηση στα σύνορα Βουλγαρίας - Ελλάδας | EUROKINISSI - MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
  • Α-
  • Α+

Αρκετοί είναι οι Έλληνες στη Βόρεια Ελλάδα που περνούν τα σύνορα με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονιά για να ψωνίσουν, την ώρα που η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ «γονατίζει» ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι περισσότεροι Έλληνες πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα σ' αυτά της Γευγελής, όπου κάνουν τα ψώνια τους σε πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με αυτές στην Ελλάδα.

Βασικά είδη, όπως το αλεύρι, απορρυπαντικά και χαρτικά είναι μεταξύ των προϊόντων που ψωνίζουν οι Έλληνες της παραμεθορίου σε Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία αντίστοιχα, καθώς είναι αρκετά φθηνότερα. «Είναι 30% πιο κάτω» λέει Έλληνας κάτοικος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η διαφορά στις τιμές σε σχέση με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία

Μεταξύ άλλων, αρκετά έντονη είναι η διαφορά στην τιμή του χαρτιού υγείας, που πωλείται στη Βόρεια Μακεδονία σε σχέση με αυτό της Ελλάδας, Ενδεικτικά, στη γειτονική χώρα πωλείται στα 2 ευρώ, σε σχέση με τη χώρα μας που το βρίσκει κανείς στα 5 ευρώ.

Επίσης, μωρομάντηλα 80 τεμαχίων ελληνικής εταιρείας εντοπίζονται στα σούπερ μάρκετ των γειτονικών χωρών στα 1 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα στα 1,69 ευρώ. Σε ό,τι αφορά πασίγνωστη οδοντόκρεμα, κυμαίνεται στα 1,30 ευρώ σε Βόρεια Μακεδονία, συγκριτικά με τα 1,71 ευρώ στην Ελλάδα.

Παράλληλα, αναψυκτικό τύπου κόλα πωλείται στα 0,70 λεπτά το λίτρο σε σχέση με το 1,41 ευρώ στη χώρα μας. Γνωστό καθαριστικό για τα τζάμια, το οποίο κατασκευάζεται από γνωστή πολυεθνική στην Ελλάδα, κοστίζει 2 ευρώ σε σχέση με την Ελλάδα που κυμαίνεται στα 3,48 ευρώ.

Τα πράγματα στη Βουλγαρία σε σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία δεν διαφέρουν και ιδιαίτερα, καθώς η μπαγκέτα κοστίζει μόλις 0,60 λεπτά σε σχέση με την Ελλάδα, που εντοπίζεται στα 1,10 ευρώ. Τη ζάχαρη τη βρίσκει κανείς στα 0,80 λεπτά ενώ στην Ελλάδα στα 1,18 ευρώ. Το γάλα πλήρες του ενός λίτρου εντοπίζεται στα 1,30 ευρώ στη γειτονική χώρα, σε σχέση με τα 1,78 στη χώρα μας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA