Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθούν οι Κιτριές στη Μεσσηνία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Για τις σοβαρές ζημιές στην περιοχή ο υπουργός τόνισε πως επικοινώνησε με τον δήμαρχο και ότι «τα φερτά κατέβηκαν προς τις οικίες και τους δρόμους».
«Θα κηρύξουμε τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Είχαμε και άλλα μικρά προβλήματα στην Ελλάδα, αλλά όχι κάτι ανησυχητικό», υπογράμμισε οι Βασίλης Κικίλιας.
Τι συνέβη στις Κιτριές
Τεράστιες καταστροφές έχει προκαλέσει στις Κιτριές του Δήμου Δυτικής Μάνης η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με το messinialive.gr ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία, έχει μετατραπεί σε χείμαρρο που παρέσυρε φερτά υλικά και ξήλωσε τον δρόμο, στην πλατεία.
Επιπλέον, κατά το ίδιο ρεπορτάζ, προκλήθηκαν ζημιές στον πρόβολο και μπροστά από τα παραλιακά καταστήματα.
Ο δρόμος γέμισε με λάσπες και πέτρες, ενώ ήδη από νωρίς το πρωί έχουν σπεύσει στο σημείο μηχανήματα έργου του Δήμου Δυτικής Μάνης προκειμένου να απομακρύνουν τα φερτά υλικά.
Χωρίς νερό στη Δυτική Μάνη
Παράλληλα, η περιοχή των Κιτριών δεν έχει ούτε νερό λόγω ζημιάς που προκλήθηκε στον αγωγό ύδρευσης στη Σάντοβα.
Ζημιές προκλήθηκαν και στα παραλιακά καταστήματα εστίασης, καθώς σε κάποια μπήκαν λάσπες και πέτρες.
Ο ορμητικός χείμαρρος συμπαρέσυρε στο πέρασμά του αυτοκίνητα, μηχανές, τρέιλερ, σκάφη και βάρκες, ενώ υπάρχουν αναφορές και για μάντρες που ξηλώθηκαν.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.