Μενού
Μέρος του αυτοκινητοδρόμου
Μέρος του αυτοκινητοδρόμου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ακόμα και με τον συνεχή εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου, η Ελλάδα ακόμα δεν μπορεί να καυχηθεί για τη γεμάτη σφάλματα άσφαλτό της. Με ανισόπεδη γεωγραφία, μεγάλους ορεινούς και ημιορεινούς όγκους, οι περισσότεροι δρόμοι μας συνιστούν στην ουσία αλλεπάλληλες στροφές.

Υπάρχουν όμως και μερικές αξιόλογες μεγάλες ευθείες στο δίκτυο, με τη μεγαλύτερη να θεωρείται ένα κομμάτι της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Αυτό το μέρος του αυτοκινητοδρόμου εκτείνεται σε 16 έως 20 χιλιόμετρα, καθώς οι γνώμες διίστανται σχετικά με το αν αποτελεί αμιγή ευθεία σε όλο του το μήκος.

Η πιο κοντινή πόλη στη μακρύτερη ευθεία μας είναι η Θήβα, αν και οι ντόπιοι δεν έχουν να ανησυχούν για αυτή τη φλέβα υψηλής ταχύτητας, καθώς η ΕΟ Αθηνών -Λαμίας θεωρείται ο πιο ασφαλής δρόμος του τύπου του στην Ελλάδα. Η χαμηλές έως ανύπαρκτες κλίσεις του, τα μέσα παρακολούθησης της κυκλοφορίας και η κατασκευαστική αρτιότητά του διασφαλίζουν το παραπάνω.

Δείτε επίσης:

Τραγικός θάνατος για διάσημη αισθητικό - Πήγε να βγάλει selfie σε βράχο και έπεσε στο κενό

Μπεν Άφλεκ - Τζένιφερ Γκάρνερ: Η 15χρονη κόρη τους αυτοπροσδιορίζεται ως αγόρι ονόματι Φιν

Επιστήμονες προειδοποιούν για βίαιο και χαοτικό τέλος του κόσμου - Ο λευκός νάνος θα «καταπιεί» τη Γη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA