Μενού
Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού
Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη ετοιμότητα για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από τον Λίβανο, εάν χρειαστεί, βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, με τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας να βρίσκονται σε διαρκή επαφή για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Όπως σημειώνει σχετικά το Star, τα δύο υπουργεία βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία μεταξύ τους, σε περίπτωση που χρειαστεί να στηθεί μία πιθανή επιχείρηση απεγκλωβισμού για τους Έλληνες, που θέλουν να φύγουν από τον Λίβανο.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ήδη έχει διαταχθεί ετοιμότητα σε δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού και σε δύο φρεγάτες, για να τα προστατεύσουν, ενώ έτοιμο για να αναχωρήσει, εάν χρειαστεί, είναι και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όσον αφορά τους Έλληνες που κατοικούν στον Λίβανο, δηλαδή στους ανθρώπους με ελληνικό διαβατήριο, υπολογίζεται γύρω στις 3 με 3.500 ανθρώπους, την ώρα που η φρεγάτα «Κουντουριώτης» πλέει στα ανοιχτά της χώρας, 75 μίλια από τις ακτές του, περιπολεί στην περιοχή, στο πλαίσιο των δυνάμεων ασφαλείας του ΟΗΕ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...