Μενού
sholeio
Κλειστό σχολείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μεγάλα προβλήματα σε Αττική και Εύβοια έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Elias», με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να πλήττουν τις περιοχές της κεντρικής Ελλάδας από το βράδυ της Τρίτης (26/09), ενώ την ίδια ώρα κλειστά παραμένουν σχολεία.

Πέρα από τις καταστροφές και τα προβλήματα, αρκετά αρκετά απ' αυτά παρέμειναν κλειστά στις δύο Περιφέρειες καθώς συντρέχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των παιδιών. Ειδικότερα, στην Αττική, με απόφαση του Γιώργου Πατούλη, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν ανοικτές, με εξαίρεση αυτές του δήμου Φυλής και Ωρωπού.

Ποια είναι κλειστά στην Αττική

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναοκοίνωση του δήμου Φυλής, θα παραμείνουν κλειστά στον δήμο Φυλής, στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής.

«Κλειστά, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, θα μείνουν σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής. Η σχετική απόφαση ελήφθη από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και περιλαμβάνει Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια. Παρακαλούνται οι γονείς, στο πλαίσιο και της σχετικής προειδοποίησης του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Κλειστά σχολεία και στην Εύβοια

Την ίδια ώρα, αρκετά προβλήματα καταγράφονται και στην Εύβοια, λόγω της κακοκαιρίας Elias, με αρκετές δημοτικές ενότητες να ανακοινώνουν πως τα σχολεία στις περιοχές θα παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνσα με ανάρτηση του Δήμου Χαλκιδέων στα κοινωνικά δίκτυα, λόγω των έκτακτων και ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή μας, με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων θα παραμείνουν κλειστές σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Έχουν ήδη ενημερωθεί οι Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Εύβοιας.

Ανάλογη απόφαση για κλειστά σχολεία έχουν λάβει, σύμφωνα με το evianews.gr, και οι δήμοι Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού, λόγω των έντων καιρικών φαινομένων.

Η ανακοίνωση του δήμου Ωρωπού

Μετά τις ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, για τα σχολεία, ο Δήμος Ωρωπού ανακοίνωσε πως όλες οι σχολικές μονάδες στην περιοχή θα παραμείνουν κλειστές. «Με απόφαση του Δημάρχου Ωρωπου Γιώργου Γιασημάκη κλείνουν σημερα ολα τα σχολεία (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Ειδικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στην επικράτεια του Δημου Ωρωπου λογω της σφοδρής κακοκαιρίας» αναφέρει η ενημέρωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.