Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ισχύ από σήμερα, Κυριακή (25/2) το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, που προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα σε περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και η Αττική.

Ειδικότερα, από τις βραδινές ώρες μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (27/2), αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως έως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Από τις βραδινές ώρες σήμερα στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Τη Δευτέρα, και συγκεκριμένα από το πρωί, αναμένεται να «χτυπήσουν» στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως τα νότια) και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Από τις προμεσημβρινές ώρες της ίδιας μέρας θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη, τέλος, τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Η προειδοποίηση Μαρουσάκη για την κακοκαιρία

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρθηκε στο νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας επισημαίνοντας πως «γραμμή λαίλαπας θα σαρώσει τη χώρα».

«Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας μέσα στην Κυριακή και από τα δυτικά προς τα ανατολικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές - καταιγίδες, αλλά και τους τοπικά πολύ ισχυρούς έως και θυελλώδεις νοτιάδες. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μετατόπιση μίας ύφεσης (βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας) από την περιοχή της Ιταλίας ανατολικότερα δημιουργώντας κατά μήκος του ψυχρού μετώπου μια ζώνη καταιγίδων μεγάλου μήκους και μικρού πλάτους η οποία και θα σαρώσει μεγάλο τμήμα της χώρας μας και με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα» επεσήμανε και παρουσίασε χάρτη με την κακοκαιρία.

Ο ίδιος ζήτησε από τους πολίτες να επιδείξουν προσοχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA