Μενού
Επιχείρηση για το ναυάγιο στη Λέσβο
Επιχείρηση του Λιμενικού για το ναυάγιο στη Λέσβο | EUROKINISSI / Φωτογραφία αρχείου
  • Α-
  • Α+

Την επιθυμία τους να συνεχίσουν τις έρευνες για να ελέγξουν το φορτίο του «Raptor», του εμπορικού σκάφους που ναυάγησε την περασμένη εβδομάδα στη Λέσβο, εξέφρασαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, την ώρα που εντείνονται οι έρευνες για την προϊστορία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου και του Mega, διαπιστώθηκε πως το «Raptor» έχει «σκοτεινό παρελθόν» και φέρεται να ανήκει σε μία εταιρεία με έδρα την Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα, στο πεδίο των «δραστηριοτήτων» του εντάσσεται η διακίνηση όπλων και σφαιρών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της έρευνας, η εταιρεία συνήθιζε να παραδίδει προσωπικό για το πλοίο, ενώ το 2005 φέρεται να είχε συνδεθεί –με άλλα πλοία– με διακίνηση ναρκωτικών, σφαιρών από την Τουρκία προς τη Λιβύη και οπλισμού από την Ουκρανία προς τη Μέση Ανατολή.

Οι Λιμενικές Αρχές έχουν εκφράσει, όπως ειπώθηκε, την επιθυμία τους να ελέγξουν πάση θυσία το φορτίο του, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε βάθος περίπου 200 μέτρων.

Τι ερευνούν οι αρχές για το Raptor

Το συγκεκριμένο πλοίο, όπως σας είχε ενημερώσει το Reader, φαίνεται πως είχε απασχολήσει διεθνείς αρχές ελέγχου πλοίων καθώς τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια ελέγχου σε λιμάνι της Ρουμανία καταγράφηκαν τουλάχιστον 65 παραβάσεις ενώ μέλη του πληρώματος ανάμεσα στους οποίους και ο πλοίαρχος διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν το προβλεπόμενο πιστοποιητικό.

Επιπλέον σύμφωνα με το Mega προέκυψε αναντιστοιχία των δηλωμένων καυσίμων και της κατανάλωσης καυσίμων κάτι που δείχνει πως είχε επάρκεια καυσίμων και για άλλα ταξίδια ενώ στο συγκεκριμένο ταξίδι είχε αποδειχθεί ότι έκανε και άλλες στάσεις και συναντούσε άλλα πλοία εν μέσω θαλάσσης.

Πάντα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ όταν ο πλοίαρχος ρωτήθηκε γι’ αυτές τις στάσεις και γιατί δεν έπιανε αμέσως λιμάνι στον προορισμό που δήλωνε, είχε απαντήσει ότι «δυστυχώς ο αγοραστής του ξηρού φορτίου αποσύρθηκε και ψάχναμε εν μέσω θαλάσσης άλλους αγοραστές».

Επιπροσθέτως στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει τα όσα υποστηρίζει ο 40χρονος Αιγύπτιος ναύτης που διασώθηκε και σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Μυτιλήνης και να μεταφερθεί σε ξενοδοχείο. Ο 40χρονος φέρεται να είπε ότι τελικός προορισμός του πλοίου δεν ήταν η Κωνσταντινούπολη όπως αρχικά είχε δηλωθεί αλλά η Ουκρανία και στην Τουρκία θα έκαναν στάση για ανεφοδιασμό λέγοντας επιπλέον πως δε γνωρίζει τι μετέφερε το πλοίο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA