Μενού
emfilivia
  • Α-
  • Α+

Σοκαριστικά είναι τα όσα δηλώνει μία επιζώσα ενδοοικογενειακής βίας, για τα περιστατικά που βίωσε στα χέρια του κακοποιητή της αλλά και την αντιμετώπιση που έλαβε από την αστυνομία, όταν αποτάθηκε για να κάνει μήνυση σε βάρος του.

Η γυναίκα, που μίλησε στο Mega διατηρώντας την ανωνυμία της, σημείωσε πως αρχικά όλα πήγαιναν καλά στη σχέση, ο σύντροφός της ήταν ιδιαίτερα «στοργικός και περιποιητικός», όλα όμως άλλαξαν όταν έμεινε έγκυος.

«Στους πέντε μήνες περίπου, με το που μαθαίνει ότι είμαι έγκυος, ξεκινάει όλο το βασανιστήριο» είπε και ανέφερε πως ο θύτης την απειλούσε πως θα τη χτυπήσει για να αποβάλει το παιδί. 

«Κι αν δεν θέλω να το έχεις, δεν θα το έχεις. Θα σε κλωτσήσω στην κοιλιά να το χάσεις» της έλεγε, σύμφωνα με την ίδια. 

Όταν διένυε τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης, η συμπεριφορά του κλιμακώθηκε. «Μου πέταγε τα πιάτα στο κεφάλι ή στους τοίχους». 

«Υπάρχει μία επιπλοκή στην εγκυμοσύνη και σε έναν τσακωμό μου ρίχνει μία κλωτσιά στην κοιλιά, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να αποβάλλω και να είμαι στο νοσοκομείο. Με το που με παίρνει απ΄το νοσοκομείο, ξεκινάει με ένα χαστούκι μέσα στο αυτοκίνητο. Εννοείται πως χώρισα».

Η αντιμετώπιση που είχε από την αστυνομία

Ένας γείτονας, που άκουσε την κακοποίηση, κάλεσε την αστυνομία, που βρήκε τη γυναίκα αρκετά χτυπημένη. 

«Φεύγω απ το σπίτι, με παίρνει η αστυνομία, είχα μώλωπες, είχα σκισμένα χείλη, είχα το μάτι μου. Εννοείται ότι δεν υπήρχε ειδικός, και ήταν ένας πιτσιρικάς ο αξιωματικής υπηρεσίας, 25 χρονών. Δεν του έκανα μήνυση γιατί μου είπαν ότι δεν με προστατεύει ο νόμος. Ο ίδιος ο αστυνομικός με απέτρεψε» κατήγγειλε η γυναίκα.

Το πλέον σοκαριστικό, βέβαια, που βίωσε είναι ότι κατηγορήθηκε, ανοιχτά, από αστυνομικό ότι εκείνη ευθύνεται. 

«Όταν ρώτησα στην περίπτωση που με πετύχει στο δρόμο, γιατί με απειλούσε, τι γίνεται, μου είπε: "Μας παίρνετε τηλέφωνο εφόσον έχετε κάνει περιοριστικά μέτρα". Άρα, με σκοτώνουν στο δρόμο και σας παίρνω τηλέφωνο. Μου λέει "κάτι του έχετε κάνει για ν' αντιδράσει έτσι"».

Σε άλλο σημείο, επεσήμανε πως οι αστυνομικοί, «σου εξηγούν ότι δεν σε προστατεύει κανένας νόμος».

Για περίπου έξι μήνες ο άνδρας την παρακολουθούσε στενά και όταν καλούσε την αστυνομία, δεν πήγε ποτέ, όπως είπε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA