Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένοχος, και σε δεύτερο βαθμό, κρίθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος με την υπόθεση του revenge porn κατά πρώην συντρόφου του.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη για κακούργημα, ενώ το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής, ενόψει του επόμενου βαθμού δικαιοδοσίας (Πενταμελές Εφετείο), με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ.

Διωκόταν για δημοσιοποίηση υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου, μέσω του διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση.

Κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, το δικαστήριο αναβάθμισε την επίδικη πράξη σε κακούργημα (από πλημμέλημα), κρίνοντας ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα.

Σημειώνεται, πως πριν από την έναρξη της δίκης, η καταγγέλλουσα είχε ζητήσει την καταδίκη του σε αυτό τον βαθμό, ενώ είχε εκτιμήσει πως δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του. 

«Θεωρώ ότι δεν έχει μετανιώσει. Δεν έχει έρθει σε καμία επικοινωνία. Την προηγούμενη φορά στο δικαστήριο) δεν είχε δώσει το παρών» είχε πει, ειδικότερα, στο Mega. 

Τι είπε στην απολογία του ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Στην απολογία του ο 60χρονος φέρεται να αποδέχθηκε την πράξη του, τονίζοντας όμως ότι δεν ενήργησε με σκοπό να προκαλέσει βλάβη στην καταγγέλλουσα. Υποστήριξε δε, κατά πληροφορίες, ότι επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου.

Η παραπάνω υπόθεση - η πρώτη από τις τρεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, με κοινό ποινικό αντικείμενο - έφτασε στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ύστερα από διαδοχικές εφέσεις κατά της προηγούμενης απόφασης του Πλημμελειοδικείου με την οποία ο 60χρονος είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση, με αναστολή, (και επιπλέον χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ).

Μεταξύ αυτών που είχαν ασκήσει έφεση ήταν ο εισαγγελέας, με το σκεπτικό ότι το συγκεκριμένο αδίκημα (παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατ' εξακολούθηση) θα έπρεπε να αναβαθμιστεί στην κακουργηματική του μορφή, όπως κι έγινε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η προηγούμενη απόφαση ακυρώθηκε. Ως κακούργημα - άλλωστε - αντιμετωπίστηκαν οι δύο άλλες δικογραφίες που αποκαλύφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021, για τις οποίες είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.