Μενού
Η Ολυμπιακή Φλόγα στη Νέα Ιωνία
Η Ολυμπιακή Φλόγα στη Νέα Ιωνία | (Reader.gr)
  • Α-
  • Α+

Στους δρόμους της Αθήνας «ταξίδεψε» σήμερα Σάββατο (20/4) η Ολυμπιακή Φλόγα και εξαιτίας της λαμπαδηδρομίας από τις 07.30′ έως τις 13.30′, υπήρχε σταδιακή και προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε διάφορες περιοχές της πόλης, αλλά και στους δήμους, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Νέας Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνας.

Οι δρόμοι και οι περιοχές που επηρεάζονται είναι: Ακρόπολη – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Λεωφ. Συγγρού – Αθ. Διάκου – Αρδηττού – Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου – Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Μιχαλακοπούλου – Λεωφ. Μεσογείων – Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας (Τελετή) – Λεωφ. Μεσογείων – Χαλανδρίου – Αγίας Παρασκευής – Παλαιολόγου – Γραφεία Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής – ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Μουσείο – Τελετή) – Ελ. Αλαμέιν – Πατρ. Κωνσταντίνου – Δεκελείας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε και από τους δρόμους της Νέας Ιωνίας και παραδόθηκε σε λαμπαδηδρόμους που θα συνεχίσουν το ταξίδι της.

Στους δρόμους της Αθήνας η Ολυμπιακή Φλόγα
Στους δρόμους της Αθήνας η Ολυμπιακή Φλόγα | (Reader.gr)

Η φλόγα αναμένεται να ταξιδέψει στη συνέχεια για τους Δελφούς και τη Λαμία και το βράδυ θα φτάσει στον Βόλο, όπου και θα διανυκτερεύσει.

Βόλος: Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας απόψε με εντυπωσιακή τελετή στην παραλία    

Απόψε την Ολυμπιακή Φλόγα θα υποδεχθεί η πόλη του Βόλου, με λαμπαδηδρομίες και φαντασμαγορική τελετή στην κεντρική παραλία, στο πλαίσιο των διαδρομών σε όλη τη χώρα μέχρι τη μεταφορά της στο Παρίσι.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την άφιξη της Φλόγας και την έναρξη της λαμπαδηδρομίας λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, από τον οδικό κόμβο στη συμβολή των λεωφόρων Αθηνών και Λαρίσης και θα ακολουθήσει πορεία επί της λεωφόρου Λαμπράκη και των οδών Ιάσονος και μέχρι και το Μνημείο των Ηρώων, όπου θα γίνει και η επίσημη υποδοχή της στην πόλη του Βόλου.

Για την μεγάλη εκδήλωση συμπράττουν, ο δήμος Βόλου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η γαλλική πρεσβεία, το προξενείο της Γαλλίας στον Βόλο και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Επιτροπής, τη φλόγα θα μεταφέρουν στην πόλη του Βόλου έξι λαμπαδηδρόμοι, όλοι αθλητές με ολυμπιακές και διεθνείς διακρίσεις, ο Θοδωρής Βλάχος, ο Βασίλης Πολύμερος, ο Νίκος Σκιαθίτης, η Ελευθερία Φτούλη, η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και η Σοφία Δαλίδου.

Με την άφιξη της Φλόγας στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι της Διεθνούς και Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της γαλλικής πρεσβείας, καθώς και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Ο βωμός θα φωτιστεί απ' τη Φλόγα, και δίπλα του θα αναρτηθούν οι σημαίες των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και της Ελλάδος, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα αποδώσει τον Ολυμπιακό Ύμνο και τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τους λαμπαδηδρόμους, θα ακολουθήσει μεγάλη τελετή στην παραλία του Βόλου, όπου στο πρώτο μέρος, σύνολο 21 μουσικών, μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και μέλη των χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, θα ερμηνεύσουν μουσικές συνθέσεις Ελλήνων συνθετών, όπως των Νίκου Σκαλκώτα, Μίκη Θεοδωράκη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Yanni, των οποίων το έργο είναι διεθνώς γνωστό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στους δρόμους της Αθήνας η Ολυμπιακή Φλόγα
(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Στους δρόμους της Αθήνας η Ολυμπιακή Φλόγα
(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Στο ΟΑΚΑ η Ολυμπιακή Φλόγα
(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

BEST OF LIQUID MEDIA