Μενού
astinomikos dias
Aστυνομικός της ΔΙΑΣ | Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
  • Α-
  • Α+

Στη Θεσσαλονίκη θα τελεστεί σήμερα, Παρασκευή (29/12), η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μέρες μάχης στη ΜΕΘ όπου νοσηλευόταν βαριά τραυματισμένος από τη ναυτική φωτοβολίδα που δέχθηκε στου Ρέντη.

Ο αστυνομικός άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (27/12), μετά από 20 μέρες νοσηλείας και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή. Τις τελευταίες μέρες ήταν εγκεφαλικά νεκρός και έπαθε ανακοπή.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης και η ταφή του στη Θέρμη.

Παρουσία στην κηδεία του θα δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στο μήνυμά του για τον θάνατο του 31χρονου επεσήμανε πως είναι «ζήτημα τιμής» η σύλληψη όλων των υπευθύνων.

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια» επεσήμανε, ειδικότερα.

Αναμένονται νέα εντάλματα για τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού

Στο πεδίο των ερευνών, γίνεται γνωστό πως οι Αρχές έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» μία λίστα με 25 άτομα και αναμένονται εξελίξεις εντός του ερχόμενου μήνα, όταν και θα εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης.

Παράλληλα, ο 18χρονος συλληφθείς για τη ρίψη της φωτοβολίδας αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στις δικαστικές Αρχές προκειμένου να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο. Ειδικότερα, η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας θα γίνει ανθρωποκτονία, μετά και τον θάνατο του 31χρονου. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA