Μενού
korinthia.jpg
Ο πατέρας της οικογένειας, που μένει σε λαγούμια στην ορεινή Κορινθία. | AlphaTv/Glomex
  • Α-
  • Α+

Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός, ο οποίος διέμενε με την οικογένειά του σε σπηλιές και λαγούμια σε αγροτική περιοχή, θα οδηγηθεί εκ νέου στα δικαστήρια Κορίνθου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για μη φοίτηση των παιδιών του στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι στον χώρο που ζούσε η οικογένεια, κάτω από υποβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης, εντοπίστηκε οπλισμός.

Σε βάρος του 45χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία και ο ίδιος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί απείθειας και υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο.

Ο 45χρονος είχε επιλέξει να ζει με την οικογένειά του κάτω από συνθήκες που ερευνώνται αν είναι κατάλληλες να ζουν και να μεγαλώνουν παιδιά.

Η οικογένεια φέρεται να είχε κρύψει όπλα και σφαίρες, που εντόπισε η Αστυνομία σε τάφρο 30 μέτρων, κάτω από παράπηγμα, το οποίο ήταν το σπίτι των παλαιοχριστιανών στην περιοχή Μάννα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Παλαιοχριστιανός: Η έρευνα

Η αστυνομία κλήθηκε να ερευνήσει με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών πόσα παιδιά είναι μέλη της κοινότητας που ζει στη συγκεκριμένη περιοχή και ποιοι είναι οι γονείς τους.

Η υπόθεση ήρθε στη φως της δημοσιότητας μετά από επεισόδιο που ανάμεσα στην οικογένεια και κυνηγούς.

Ακολούθησε επιχείριση της Αστυνομίας, κατά την οποία βρέθηκαν αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, τόξα, βέλη, μαχαίρια και τσεκούρια, ενώ είχαν συλληφθεί οι γονείς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA