Μενού
dimitris lignadis
Ο Δημήτρης Λιγνάδης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρέθηκε στο Μικτό Εφετείο Αθηνών όπου επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τις υποθέσεις βιασμού νεαρών.

Η δίκη του ωστόσο αναβλήθηκε για τις 9 Σεπτεμβρίου λόγω αποχής των δικηγόρων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, μίλησε στις κάμερες έξω από το Εφετείο, έχοντας δίπλα του τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια και υποστήριξε ότι δεν είναι βιαστής.

«Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση πριν από την ολοκλήρωση του Εφετείου. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη δικαιοσύνη. Αν έλεγα κάτι είναι, θα ήταν ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που όλο αυτόν τον καιρό με υποστηρίζουν, με πιστεύουν. Και είναι πολλοί.

Δεν περίμενα να είναι τόσοι πολλοί. Και ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είμαι βιαστής. Και κάποιος άλλος στη θέση μου αυτό θα ένιωθε. Λυπάμαι που λόγω του κλίματος δεν μπορούν κάποιοι άνθρωποι να έρθουν μάρτυρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λιγνάδης, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1.

 

dimitris lignadis alexis kougias
Ο Δημήτρης Λιγνάδης με τον Αλέξη Κούγια | Eurokinissi

Πρωτόδικες καταδίκες

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε πρωτόδικα καταδικαστεί κατά πλειοψηφία, για τους βιασμούς δύο 17χρονων που φέρονται να έγιναν το 2015, ενώ αθωώθηκε για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2018, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κι ενός 16χρονου το 2011. Του είχε επιβληθεί συνολική ποινή 12 ετών αλλά αφέθηκε ελεύθερος, με αναστολή μέχρι το Εφετείο.

Η Εισαγγελία Εφετών ωστόσο είχε ασκήσει έφεση κρίνοντας ότι στον Δημήτρη Λιγνάδη θα έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή καθώς και ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η αθώωσή του για την τρίτη κατηγορία βιασμού σε βάρος ανηλίκου. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA