Μενού
Ο 18χρονος κατηγορούμενος στου Ρέντη
Ο 18χρονος κατηγορούμενος για τα επεισόδια στου Ρέντη | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
  • Α-
  • Α+

Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Γεωργία Αδειλίνη θα επισκεφτούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και θα ζητήσουν, όπως είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, εκ μέρους της κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Mιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Οικονόμου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Θα ζητήσουμε την αναβάθμιση, από πλευράς Δικαιοσύνης, της  παρακολούθησης του συνόλου της υπόθεσης αυτής, ώστε να εξεταστεί η υπόθεση αυτή σαν δράση εγκληματικών συμμοριών, με διασύνδεση όχι μόνο με φαινόμενα οπαδικής βίας, αλλά με μια σειρά παραβατικών συμπεριφορών που καλύπτουν ευρύτερα θέματα: εμπόριο ναρκωτικών, προστασίες, διασυνδέσεις με ακραίες πολιτικές οργανώσεις, συμμετοχή σε περίεργες συμμορίες και μαφίες και με ένα βαθύ ιστορικό που δε θα καλύπτει τους 2, 3 ή 6 μήνες ή 1 χρόνο, αλλά θα πηγαίνει και πολύ πιο πίσω σε δολοφονίες και σε πρόσωπα που η παρουσία τους, παρά το γεγονός ότι είχε επισημανθεί εκεί, εξακολουθούσε και εξακολουθεί να επισημαίνεται στους αθλητικούς χώρους και στο οπαδικό οικοσύστημα. Θα ζητήσουμε επανέλεγχο μιας σειράς υποθέσεων που θα βοηθήσει συνολικά τις Αρχές να αντιμετωπίσουν – σε ό,τι αφορά και στους φυσικούς, αλλά ενδεχομένως και τους ηθικούς αυτουργούς- όλη αυτή την έξαρση της εγκληματικής δραστηριότητας από αυτές τις αγέλες χουλιγκάνων

«Δεν ξέρω τι με έπιασε...»

Την ίδια στιγμή προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και πήρε ο 18χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι εκτόξευσε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη. Ο νεαρός χθες προσήχθη στα δικαστήρια Πειραιά φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και με σκυμμένο κεφάλι. Ο 18χρονος κατηγορείται μεταξύ άλλων για 3 κακουργήματα, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι: «Μετά το 1ο σετ του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός άκουσα έναν άνδρα που φορούσε full-face να φωνάζει πάμε έξω. Δεν ξέρω τι με έπιασε από περιέργεια πήγα μαζί με άλλα περίπου 100 άτομα. Τότε αυτός που φώναζε να βγούμε έξω με πλησίασε μου έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και μου έδειξε πώς να την ενεργοποιήσω. Πρώτη φορά στη ζωή μου έβλεπα φωτοβολίδα, δεν ήξερα πώς λειτουργεί. Η φωτοβολίδα χτύπησε πρώτα στο έδαφος και στη συνέχεια βρήκε τον αστυνομικό στο πόδι». Ο δικηγόρος του κ. Απόστολος Λύτρας δήλωσε ότι: «Είχε πρόθεση να την πετάξει ψηλά. Υπήρξε και δεύτερη φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε χωρίς να γνωρίζει εάν η δική του ήταν εκείνη που τραυμάτισε τον αστυνομικό. Αυτός κρατούσε μία μικρή πορτοκαλί».

Η μητέρα του 18χρονου μιλώντας στο MEGA είπε ότι ο γιος της ρωτά για την εξέλιξη της υγείας του αστυνομικού. «Ρωτάει πώς είναι όλα αυτά. Και εμείς ευχόμαστε μέσα από τα βάθη της ψυχής μας… ζητάμε ταπεινά συγγνώμη για ότι έχει γίνει, εάν έχει γίνει από το δικό μου το παιδί…Μέσα από τα βάθη της ψυχής μου ξέρω τον πόνο, τον περνάω και θα τον περνάω ελπίζω να βγει δυνατός και κάποια στιγμή να πάω να τον δω. Τον αστυνομικό, εννοείται».

Δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του «καθοδηγητή» των χούλιγκανς αλλά και όσων βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή των επεισοδίων. Οι αστυνομικοί συλλέγουν προσεκτικά στοιχεία μέσα από υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και άρση τηλεφωνικού απορρήτου και δεν αποκλείεται να υπάρξουν συλλήψεις τα επόμενα 24ωρα. «Δεν πρόκειται να σταματήσει η έρευνα μέχρι να ταυτοποιηθεί και ο τελευταίος δράστης», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA