Μενού
Σκιέρ σε πλαγιά
Σκιέρ σε πλαγιά | Pixabay
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένη είναι η Φλώρινα με τον θάνατο του 36χρονου σκιέρ, ο οποίος καταπλακώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (12/2) από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία, στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς.

Οι συγγενείς του σκιέρ και πιο συγκεκριμένα ο πατέρας και η θεία του μίλησαν στο Star, όπου αναφέρθηκαν στο αγαπημένο τους πρόσωπο: «Ο γιος μου αγαπούσε εκ γενετής τα βουνά. Έφευγε σε Γαλλία, Ελλάδα, ήταν ταλαντούχος, με διπλώματα» τόνισε ο πατέρας του.

«Το βάρος των πέντε ατόμων σε εκείνο το σημείο ήταν πολύ μεγάλο, γι’ αυτό έγινε κατολίσθηση» συνέχισε, ενώ βρίσκεται στη Βουλγαρία για να παραλάβει τη σορό του παιδιού του.

«Είμαστε στον δρόμο μέσα στη Βουλγαρία και θα πάμε να παραλάβουμε τον σάκο του. Τέσσερα άτομα ήταν, οι τρεις διασώθηκαν και ο Κωνσταντίνος καταπλακώθηκε» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο πατέρας του.

«Αγαπούσε τη φύση. Όλες οι φωτογραφίες του ήταν στα βουνά. Το είχε στο αίμα του, έφυγε στη φύση, αυτό ήταν το πεπρωμένο του. Του έλεγα συνέχεια να προσέχει. Αλλά ακούει η νεολαία; Το είχε στο αίμα του, δεν καθόταν. Ήταν παιδί που είχε ανησυχίες. Ήταν πολύ καλός χαρακτήρας, όπως και όλη η οικογένεια» σημείωσε της η θεία του 36χρονου.

Ο 36χρονος σκιέρ που βρέθηκε νεκρός στη Βουλγαρία υπήρξε λάτρης των χειμερινών σπορ, έχοντας κάνει αρκετά ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό –μαζί με φίλους– για παρόμοιες δραστηριότητες.

Βουλγαρία: Ο εντοπισμός του σκιέρ

Την σορό του Έλληνα σκιέρ εντόπισε ομάδα διάσωσης που έσπευσε στο σημείο. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο bTV πως «η παρέα κατέβηκε το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς».

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Βουλγαρίας, το περιστατικό σημειώθηκε χθες (12/2) στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς και αμέσως, πάνω από 25 διασώστες με 4 σκυλιά, άρχισαν να αναζητούν τον εγκλωβισμένο σκιέρ.

«Τέσσερις Έλληνες πολίτες που έκαναν snowboard καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα. Τρεις απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους. Ο σκιέρ αγνοείται προς το παρόν», δήλωσε το απόγευμα διασώστης της εκεί Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης.

Να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος χιονοστιβάδας στην περιοχή ήταν υψηλός όλη την ημέρα. Σύμφωνα με τον διασώστη, η περιοχή όπου έγινε το περιστατικό είναι δύσκολα προσβάσιμη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA