Μενού
Παράνομη φυτεία κάνναβης στον Όλυμπο
Παράνομη φυτεία κάνναβης στον Όλυμπο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου εντόπισε φυτεία κάνναβης με πάνω από 1.000 δενρύλλια στην Εύβοια, και προέβη σε συλλήψεις τεσσάρων ανδρών ως φερόμενους υπεύθυνους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την διάρκεια επιχείρησης στην ορεινή περιοχή, Μανίκια, της Εύβοιας, οι αρχές εντόπισαν έκταση με 1.061 δενδρύλλια, έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει.

Όπως αναφέρεται, συνέλαβαν τέσσερις άνδρες, ηλικίας 51, 45, 37 και 36 χρόνων, ενώ το παράνομο όφελος, από την καλλιέργεια και την διακίνηση των δενδρυλλίων κάνναβης, θα ανερχόταν, σύμφωνα εκτιμήσεις, σε ένα εκατομμύριο ευρώ.

Πώς δρούσαν οι «κηπουροί» κάνναβης

Ο εντοπισμός της παράνομης καλλιέργειας έγινε έπειτα μέσω στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, ενώ όπως ακούστηκε στην προανάκριση, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, που προέβαινε στην καλλιέργεια οργανωμένης φυτείας κάνναβης, ενώ

Είχαν ακόμα επιφορτιστεί με την οργάνωση της καλλιέργειας των δενδρυλλίων, την προμήθεια και μεταφορά εξοπλισμού και εφοδίων μέσω συνεργών τους προς τον χώρο της χασισοφυτείας και την φροντίδα των δενδρυλλίων.

Παράλληλα, ο ένας συλληφθείς, ώστε να μην προκαλεί υποψίες για την παράνομη δραστηριότητά του, μετέφερε τα αρχηγικά μέλη και τα εφόδια που του παρέδιδαν με όχημα εταιρίας φύλαξης, στην οποία εργαζόταν.

Στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν τρόφιμα και είδη ένδυσης - υπόδησης, διάσπαρτα καλλιεργητικά εργαλεία, αρδευτικός εξοπλισμός, λιπάσματα και άλλα αντικείμενα που χρησίμευαν στην καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.

Σε έρευνες που διεξήχθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν 1.500 σπόροι κάνναβης, μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA