Μενού
peiraias - limani
Λιμάνι Πειραιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εξελίξεις υπήρχαν σε ό,τι αφορά το ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί (25/09) στο λιμάνι του Πειραιά με την πτώση των δύο μελών του πληρώματος επιβατηγού ταχύπλοου Speed Runner Jet, στη θάλασσα, καθώς ο εισαγγελέας διέταξε συλλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πειραιά, όπως αναφέρεται, διέταξε τη σύλληψη του πλοιάρχου, του υπάρχου και του λοστρόμου του ταχύπλοου. Μάλιστα, το παρ' ολίγον δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που εκτελούσαν εργασίες στο πλοίο.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας τους, το Λιμενικό Σώμα ενημέρωσε πως οι δύο ναυτικοί, 55 και 34 ετών, διακομίστηκαν Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Οι ανακοινώσεις των σωματείων

Την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού με τους δύο ναυτικούς που έπεσαν στη θάλασσα και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας ζητούν, με κοινή ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων.

Τα σωματεία αναφέρουν ότι οι δύο ναυτεργάτες πραγματοποιήσουν εργασίες καθαρισμού με μάνικα νερού στην αριστερή πλευρά του πλοίου, στον χώρο που βρίσκονται οι σωσίβιοι λέμβοι (βαρελάκια), χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (ζώνες ασφαλείας, σκαλωσιές, κράνη κ.ά.).

Τη διερεύνση του συμβάντος ζητεί και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, «οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο του πλοίου που απαγορεύεται χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί τα μέσα ασφαλείας και προστασίας». «Η οποιαδήποτε εκτέλεση εργασίας που απαγορεύεται από τη νομοθεσία και η μη εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τους Ναυτεργάτες και οι ευθύνες εταιριών - ΥΕΝ - Λιμενικών Αρχών είναι τεράστιες» σημειώνει, στην ανακοίνωσή της, η ΠΕΝΕΝ.

Το χρονικό του ατυχήματος

Όπως αναφέρθηκε, το ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί όταν δύο ναυτικοί, μέλη του πληρώματος επιβατηγού ταχύπλοου Speed Runner Jet, έπεσαν στη θάλασσα ενώ το πλοίο βρίσκεται προσδεδεμένο μέσα στο λιμάνι. 

Οι δύο ναυτικοί παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA