Μενού
Φωτιά στην Κρήτη
Φωτιά στην Κρήτη | radiolasithi.gr
  • Α-
  • Α+

Στη σύλληψη ενός ατόμου προχώρησε η αστυνομία στην Κρήτη, όσον αφορά στη φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (6/4), στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε πως συνελήφθη ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Μαύρο Κόλυμπο.

Η σύλληψη έγινε, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr, η πιθανότερη εκδοχή είναι η φωτιά να ξέσπασε από καύση λιόκλαδων που έκανε ο κάτοικος της περιοχής.

Ο άνδρας θα οδηγηθεί αύριο, Δευτέρα (8/4) ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Η μεγάλη φωτιά

Σημειώνεται πως η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έφτασαν και τα 9 μποφόρ. 

Χρειάστηκε η προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών, με τις φλόγες, σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν τοπικά μέσα, να προκαλούν ζημίες σε οικίες.

Παράλληλα, υπήρξαν και τραυματισμοί, ο σοβαρότερος εκ των οποίων αφορούσε έναν 74χρονου, ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα, καθώς προσπαθούσε να σώσει το χωράφι του.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου. 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA