Στη σύλληψη ενός 55χρονου μελισσοκόμου προχώρησαν οι διωκτικές αρχές για την καταστροφική φωτιά που εκδηλώθηκε χθες (5/7) στην Αλυκή Βοιωτίας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 55χρονος συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, καθώς φέρεται να προκάλεσε φωτιά κατά τη διαδικασία καπνίσματος μελισσών.
Η συγκεκριμενη δραστηριότητα απαγορεύεται αυστηρά κατά την αντιπυρική περίοδο, άνευ εκτεταμένων μέτρω ασφαλείας. Στον μελισσοκόμο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 8.860 ευρώ.
Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική «συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Θηβών, ημεδαπός, για εμπρησμό από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση κατά τη διαδικασία καπνίσματος μελισσών κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή της Τ.Κ. Αλυκής, της Δ.Ε. Θίσβης στη Βοιωτία και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,3 ευρώ».
Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο ανακριτή σήμερα (6/7) Κυριακή.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.