Μενού
peripoliko
Όχημα της αστυνομίας | Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

H παρατηρητικότητα μιας κοπέλας που αντιλήφθηκε σε μηνύματα που αντάλλασσε η αδελφή της με άγνωστα άτομα μέσω της εφαρμογής Instagram πληροφορίες για ερωτικά ραντεβού σε ξενοδοχεία σε Αθήνα και Γλυφάδα οδήγησε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ στην εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπείας που εξωθούσε στην πορνεία ανήλικα κορίτσια.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί πως θύματα έπεσαν επτά κορίτσια ηλικίας από 15 έως 17 ετών ενώ οι κατηγορούμενοι είναι τουλάχιστον 10 με τους αστυνομικούς να έχουν προχωρήσει σε έξι συλλήψεις κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε 17 και 18 Μαρτίου σε Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο 25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 «στρατολόγησε» επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη και πιο συγκεκριμένα ήταν 15 έως 17 ετών αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους, διευκολύνοντας στην πραγματοποίηση συναντήσεων με πελάτες, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση τους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα φρόντιζε να συνοδεύει και τα κορίτσια στα ερωτικά ραντεβού. Η τιμή για τα ραντεβού κυμαίνονταν από 200 έως 400 ευρώ. Από αυτά η 25χρονη έπαιρνε από 50 έως 100 ευρώ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ βρήκαν – στα κινητά των ανηλίκων – συνομιλίες με τη 25χρονη, στο οποίο γίνεται λόγος για τα ερωτικά ραντεβού έναντι χρημάτων.

«Πίεζε το κορίτσι μου να το βάλει στο κύκλωμα»

Σ' ένα από αυτά αναφέρεται, μάλιστα, πως: «Έχουμε μείνει πίσω στα ραντεβού και χρειαζόμαστε χρήματα, γιατί έχουμε ξεμείνει». Ακόμη κάποιοι από τους πελάτες σε συνεννόηση με την 25χρονη παρείχαν ως αμοιβή ναρκωτικά αντί χρημάτων και πιο συγκεκριμένα κοκαΐνη. «Πίεζε το κορίτσι μου να το βάλει στο κύκλωμα. Η κόρη μου αντιστεκόταν, δεν ήθελε. Εμένα μου το είπε η κόρη μου και κατάφερε να γλιτώσει. Το βουνό ξεκινάει από την Μ. και τις παρέες της», είπε μητέρα θύματος στο MEGA.

Παράλληλα ένας 25χρονος ο οποίος φέρεται να διατηρούσε σχέση τα τελευταία χρόνια με την 25χρονη και ένας 54χρονος μεριμνούσαν για τη μεταφορά και παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους. Μάλιστα ένας εξ αυτών είναι οδηγός ταξί το οποίο χρησιμοποιούσε για τις μεταφορές. Επίσης 21χρονη κατηγορείται ότι προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μία εκ κοριτσιών ηλικίας 17 ετών και έπαιρνε 20 ευρώ για κάθε ερωτικό ραντεβού.

«Συνελήφθησαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ένας που έκανε στα ανήλικα κορίτσια τατουάζ κι αντί για χρήματα ζητούσε ως αντάλλαγμα σεξ, ο ρόλος του οποίου εξετάζεται διότι είχε επαφές και με αρχηγικό μέλος προηγούμενου κυκλώματος, που είχε εξιχνιάσει η αστυνομία», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής. Το προηγούμενο κύκλωμα είχε και αυτό μια γυναίκα ως φερόμενη ως αρχηγό, την αποκαλούμενη «Λορένα» ενώ δυο ανήλικες φαίνεται πως ήταν θύματα και των δυο κυκλωμάτων.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ κυρία Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε ότι «η έρευνα η δική μας - πάντα σε συνεργασία με τις ανακριτικές αρχές - θα συνεχιστεί για να δούμε αν τελικά όντως πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία». Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκε δίωξη για μαστροπεία, εμπορία ανθρώπων, ηθική αυτουργία στην εμπορία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και διακίνηση ναρκωτικών. Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν οι πρώτοι τέσσερις συλληφθέντες και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ακόμη δύο που συνελήφθησαν χθες. Η έρευνα των αστυνομικών είναι σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται τις προσεχείς ημέρες να υπάρξουν και νέες συλλήψεις για την υπόθεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA