Μενού
leoforeio
Λεωφορείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τέλος εποχής, με εξαιρέσεις, για τον τρόπο μετακίνησης των Αθηναίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως τα λεωφορεία και το Μετρό, καθώς τα χάρτινα εισιτήρια αναμένεται να αντικατασταθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος τρόπος πληρωμής θα είναι ψηφιακός και αναμένεται να γίνεται είτε με κάρτες ή μέσω κινητού τηλεφώνου. Ο Φώτης Νικολακόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, μίλησε στην ΕΡΤ για την επικείμενη πράξη, αναφέροντας πως «για μας είναι πολύ θετικό ένας επιβάτης πλέον να μπορεί να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα, να μπαίνει στο λεωφορείο και στο επικυρωτικό μηχάνημα να του αφαιρεί το αντίτιμο, το 1,20 του εισιτηρίου».

Γιατί αλλάζει σε λεωφορεία και τρόλεϊ 

Συνεχίζοντας, εξήγησε τους λόγους για την αλλαγή στη μέθοδο πληρωμών, τουλάχιστον σε μέσα όπως είναι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. «Στο δίκτυο των λεωφορείων και τρόλεϊ, οι στάσεις είναι πάρα πολλές. Επομένως είναι πολύ δύσκολο σε κάθε στάση να υπάρχει κάτι να προμηθεύει τους επιβάτες εισιτήριο» ανέφερε.

«Το αντίθετο γίνεται με τη ΣΤΑΣΥ, δηλαδή το μετρό και ηλεκτρικός σε κάθε στάση του έχει εκδοτήριο εισιτηρίων. Εμάς είναι αδύνατον γιατί είναι πάρα πολλές στάσεις» πρόσθεσε επίσης για τις αλλαγές.

«Επομένως είναι πολύ θετικό – όπως είπαμε – ένας επιβάτης πλέον να μην ψάχνει εισιτήριο αλλά να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα από την οποία να αφαιρείται το αντίτιμο του εισιτηρίου με αποτέλεσμα να μπορεί να επιβιβαστεί στο λεωφορείο» σημείωσε καταληκτικά.

Οι εξαιρέσεις

Σημείωσε, ωστόσο, ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί η παραπάνω πρόταση, θα υπάρξουν εξαιρέσεις, καθώς για τους «ηλικιωμένυθς θα παραμείνει ο παλαιός τρόπος του εισιτηρίου», δηλαδή ο χάρτινος.

«Τα χάρτινα εισιτήρια, αν εφαρμοστεί το σύστημα πληρωμής με κάρτα, σχεδόν θα εκλείψουν. Θα υπάρχει μία εφαρμογή, την οποία ο επιβάτης θα μπορεί να «κατεβάσει» στο κινητό του, να μεταφέρει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό και μέσω του NFC να φορτίσει την κάρτα του» συμπλήρωε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA